Дженсен Хуанг хоче перетворити Nvidia на компанію з 100 млн ШI-помічників
Дженсен Хуанг хоче перетворити Nvidia на компанію з 100 млн ШI-помічників

Дженсен Хуанг хоче перетворити Nvidia на компанію з 100 млн ШI-помічників

СЕО Nvidia Дженсен Хуанг заявив, що має амбітну мету — зробити Nvidia компанією з 50 000 співробітниками та 100 млн ШІ-помічників, пише Business Insider. Розповідаємо, у чому суть.

Що сталося

У новому інтерв’ю Дженсен Хуанг поділився: уявляє майбутнє, де ШI-помічники працюватимуть у кожному підрозділі компанії, сприяючи підвищенню продуктивності та ефективності роботи. Ці агенти розбиватимуть роботу на менші етапи, кожен з яких відповідатиме за певний процес. За словами СЕО, це значно спростить виконання складних завдань і зробить компанію більш продуктивною.

Чому це цікаво

Хуанг зазначив, що сам активно користується ШI-помічниками і що Nvidia вже впроваджує їх для різних цілей, таких як кібербезпека, розробка чипів та створення програмного забезпечення. За його словами, штучний інтелект у майбутньому стане частиною робочих процесів усередині компанії: «ШІ найматиме інших ШІ для розв’язання проблем, і вони будуть спілкуватися в каналах Slack між собою та з людьми». У цьому майбутньому компанія стане комбінацією цифрових і біологічних працівників.

Хуанг також зазначив, що ШI-помічники не замінять людей, а скоріше сприятимуть зайнятості. Він вважає, що впровадження AI в робочі процеси дозволить компаніям збільшувати свої доходи та рости. Це приведе до нових можливостей для працевлаштування, а не до масових скорочень: «Коли компанія стане більш продуктивною завдяки AI, наступний електронний лист від генерального директора навряд чи буде повідомленням про скорочення», — каже СЕО Nvidia.

Що далі

Хуанг вважає, що люди завжди будуть потрібні, оскільки саме вони визначатимуть, які проблеми важливі для вирішення, і направлятимуть ШI для їхнього вирішення. Він впевнений, що в результаті підвищення продуктивності компанії зможуть наймати більше людей для подальшого розвитку та розширення.

Додамо, Дженсен Хуанг приєднався до інших лідерів технологічної індустрії, які роблять ставку на штучний інтелект. Наприклад, СЕО Salesforce Марк Беніофф у вересні заявив, що компанія активно впроваджує Agentforce — платформу для створення ШI-агентів, які можуть безпосередньо взаємодіяти з клієнтами. Ці ШI-агенти мають бути набагато потужнішими та більш універсальними, ніж традиційні чат-боти.

Джерело матеріала
loader