Яку пенсію отримують родини загиблих військових
Яку пенсію отримують родини загиблих військових

Яку пенсію отримують родини загиблих військових

Коли військовослужбовець, який був годувальником сім'ї, гине, його непрацездатні родичі можуть мати право на пенсію у зв'язку з втратою годувальника. Така допомога допомагає підтримати сім'ю в складні часи.

Хто має право на пенсію за втратою годувальника?

Пенсію за втратою годувальника можуть отримувати ті члени родини, які були на утриманні загиблого військового і не мають можливості працювати. Це можуть бути батьки, один із батьків, або дружина/чоловік - пише Пенсійний фонд України.

Пенсійний фонд / фото: Інформаційний портал міста Дубно

Скільки становить пенсія?

Розмір пенсії за втратою годувальника становить 70% від грошового забезпечення загиблого. Тобто, якщо військовий був основним джерелом доходу для своєї сім'ї, родина отримає значну частину його заробітку у вигляді пенсії. Мінімальний розмір такої пенсії становить 7 800 гривень.

Гроші. Кадр з ютуба

Ці виплати регулюються Законом "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб". Це означає, що держава забезпечує родичів загиблих військових пенсіями, щоб підтримати їх після втрати годувальника.

Похорон воїна ЗСУ, фото: Facebook

Такий вид допомоги є важливою підтримкою для сімей загиблих героїв, що дозволяє їм зберегти фінансову стабільність у важкий час.

Раніше ми повідомляли, повернення військового збору, покрокова інструкція для українців.

Раній вихід на пенсію для УБД, та скільки отримаєте грошей- більш детально на Знай.ua.

Теги за темою
Збройні сили України пенсії
Джерело матеріала
loader