Підсумки 13.10: Розстріл полонених і втрата Су-34Сюжет
Підсумки 13.10: Розстріл полонених і втрата Су-34Сюжет

Підсумки 13.10: Розстріл полонених і втрата Су-34Сюжет


Росіяни розстріляли дев’ятьох українських військових на Курщині; Росія втратила Су-34 разом з екіпажем. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Росіяни розстріляли дев’ятьох українських військових на Курщині в четвер, 10 жовтня, повідомляють аналітики DeepState. Ворог прорвав українську оборону в одному з населених пунктів Курської області, зайшов у тил та вступив у бій з групою операторів дронів. Жорсткий бій, на жаль, закінчився загибеллю українських воїнів. “Додаткові деталі обставин з’ясовуються, але відомо, що хлопці виходили на позиції з думками, що вони у відносному тилу, але вже змушені були вступати в контакт з ворогом та відстрілювались. Проте кількість БК була обмежена і вони були вимушені здатися”, – пояснили аналітики. Тим часом мер Генічеська, доброволець 24ОШБ Айдар Станіслав Бунятов пише, що загиблі воїни не здалися в полон, а полягли в запеклому бою з ворогом. За його словами, проєкт DeepState опублікував неточну інформацію про цей випадок. Офіс Генерального прокурора розпочав кримінальне провадження щодо ймовірного розстрілу, а МЗС звернувся до Міжнародного кримінального суду.

Російські ЗМІ 12 жовтня повідомили про втрату винищувача Су-34 разом з екіпажем. Він міг бути збитий українським F-16. Про це мовиться у звіті американського Інституту вивчення війни. Один із відомих російських військкорів підтвердив загибель екіпажу Су-34, але стверджував, що ця втрата начебто не пов’язана з українською активністю. Інші військкори припустили, що Су-34 міг розбитися внаслідок технічної несправності або людської помилки. В інформації Генштаба ЗСУ про втрати ворога немає даних про збиття літака.

Застосунок Армія+ стане універсальним цифровим помічником військовослужбовця. Вже наступна версія отримає функції навчання. А в майбутньому у застосунку також з’являться електронний військовий квиток та соціальні послуги і бонуси від бізнесів.

Президент США Джо Байден планує наступного тижня надолужити свій візит у Німеччину, який він раніше скасував через ураган Мілтон. Його зустрічі з політичним керівництвом ФРН заплановані на п’ятницю, 18 жовтня. Про зустріч у форматі Рамштайн, яка мала відбутися під час його візиту, що був скасований, цього разу вже не йдеться.

П’ятий випробувальний запуск космічного корабля SpaceX відбувся успішно. Вперше вдалося успішно зловити перший щабель ракети і приземлити на стартовий майданчик у Техасі. У всіх попередніх тестах ракета або падала або не поверталася так, як планували розробники.

Угруповання Хезболла випустило по Ізраїлю три безпілотники ввечері 13 жовтня. Один з дронів прорвався повз систему сповіщення Ізраїля. Влучання призвело до поранення близько 67 осіб. В Ізраїлі заявили, що була уражена військова база, загинули чотири солдати, ще  семеро були поранені. 



Теги за темою
Росія Літак
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader