Масове «замінування»: поліція перевірила вже 60% закладів - вибухівки не виявила
Масове «замінування»: поліція перевірила вже 60% закладів - вибухівки не виявила

Масове «замінування»: поліція перевірила вже 60% закладів - вибухівки не виявила

Поліцейські вже перевірили 60% закладів, про замінування яких заявлялося, у жодному з них вибухівки не виявили, перевірка решти об’єктів триває.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в Національній поліції

За даними правоохоронців, листи про замінування продовжують надходити, тож говорити про остаточну кількість цих повідомлень ще зарано. З тих, що надійшли, половина вже відпрацьована, усі вони виявилися хибними.

У Нацполіції зауважили, що фальшиві повідомлення про події, на реагування яких витрачається ресурс, надходять регулярно вже майже три роки.

Масове «замінування»: поліція перевірила вже 60% закладів - вибухівки не виявила - Фото 1 Нацполіція відпрацювала повідомлення про масові мінування / Фото: Національна поліція

Так, серед цілей гібридної війни, яку Росія веде проти України, є масова паніка та виснаження системи державних і правоохоронних органів, відволікання роботи поліції шляхом повідомлень про мінування закладів освіти, об’єктів критичної інфраструктури та державних органів.

Правоохоронці закликають громадян бути уважними й у разі отримання інформації про мінування негайно покинути будівлю.

Наголошується, що за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі до восьми років (ст. 259 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв Укрінформ, органи державної влади, місцевого самоврядування та інших об’єктів по всій Україні отримали на електронні адреси анонімні листи про замінування їхніх будівель. У зв'язку із цим правоохоронці почали перевірки.

Джерело матеріала
loader