Опалювальний сезон розпочнеться не одразу у всіх містах, першим буде Київ
Опалювальний сезон розпочнеться не одразу у всіх містах, першим буде Київ

Опалювальний сезон розпочнеться не одразу у всіх містах, першим буде Київ

Традиційно в Україні опалювальний сезон стартує 15 жовтня, проте в різних містах дати можуть відрізнятись. Про це пише 112.ua.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що подача тепла в столиці розпочнеться 14 жовтня. Але не поспішайте радіти — поки що це стосується лише лікарень, шкіл, дитячих садків та інших закладів соціальної сфери. Житлові будинки підключать до опалення тільки тоді, коли середньодобова температура впаде до 8 градусів і триматиметься на цьому рівні щонайменше три дні.

У Львові, зважаючи на те, що за попередніми прогнозами синоптиків, з понеділка, 14 жовтня, і впродовж цілого тижня надмірних похолодань не буде, найімовірніше опалювальний сезон відтермінують.

У решті міст України дати старту опалювального сезону різняться. У Харкові опалення включать після 15 жовтня, у Житомирі - 16 жовтня, а в Житомирській області - 1 листопада. У Чернігові опалювальний сезон розпочнеться 15 жовтня, а в Мукачево - 21 жовтня. У Луцьку, Рівному та Дніпрі точних дат поки що не встановлено, і вирішення буде залежати від погодних умов.

  • 9 жовтня в "Енергоатомі" повідомили, що з планово-попереджувального ремонту вивели останній енергоблок. Усі дев'ять енергоблоків на підконтрольній Україні території готові до роботи в опалювальний сезон. 
  • 30 вересня в.о. голови правління НЕК "Укренерго" Олексій Брехт розповів, що Україна може обійтися без відключень світла взимку або з мінімальними обмеженнями в добові піки споживання при температурі від O°C і вище, а також із незначними відключеннями при температурі мінус 10-15°C впродовж трьох діб.
Джерело матеріала
loader