Продажі квитків на «Джокер 2» обвалились на 81%, побивши «рекорд» провальних «Марвелів»
Продажі квитків на «Джокер 2» обвалились на 81%, побивши «рекорд» провальних «Марвелів»

Продажі квитків на «Джокер 2» обвалились на 81%, побивши «рекорд» провальних «Марвелів»

Другий вікенд для «Джокер 2» відзначився рекордом, однак навряд він порадує творців.

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! Продажі квитків на «Джокер 2» обвалились на 81%, побивши «рекорд» провальних «Марвелів» - Фото 1

В США продажі квитків на стрічку з Хоакіном Феніксом в головній ролі обвалились на 81% — із заробітком всього у $7,055 млн (і це найгірший показник для фільмів з персонажем DC). Для порівняння провальні «Марвели» демонстрували падіння на 78% у другий вікенд, тоді як найгіршим зниженням продажів квитків серед фільмів DC раніше відзначились «Флеш» (з падінням на 73%) та «Загін самогубців» (72%).

Єдиний здобуток «Джокера 2» — не найгірший дебют у DC. Цей рекорд поки належить «Диво-жінці 1984», однак слід зважати на те, що стрічка виходила в розпал пандемії.

У прокаті «Джокер 2» випередили мультфільм «Дикий робот» і різдвяний слешер «Той, що жахає 3», які заробили $13,45 млн та $18,3 млн відповідно. Загалом за два тижні глобальна каса стрічки Тодда Філліпса сягнула $165,3 млн, тоді як на виробництво витратили $200 млн (без урахування реклами) — удвічі більше за кошти, які витратили на перший фільм.

В Україні «Джокер 2» заробив 20 млн грн у дебютний вікенд (23, 251 млн грн з урахуванням допрем’єрних показів). Для порівняння, перший фільм, який вийшов у жовтні 2019 року, дебютував в Україні з 31,8 млн грн, а за весь період прокату заробив понад 100 млн грн.

Тим часом оцінки на сайтах-агрегаторах рецензій для сиквелу «Джокера» продовжують демонструвати падіння: 33% від критиків (початкова оцінка сягала 60%) та 32% від глядачів на Rotten Tomatoes.

Режисер Тодд Філліпс вже заявив, що покінчив з DC, тож на триквел, як і окремий спіноф про персонажку Леді Ґаґи Гарлі Квін, за його участі на слід розраховувати. Сама співачка раніше заявляла, що сценарій другого «Джокера»переписували буквально на серветках — на прохання Хоакіна Фенікса.

Джерело: Deadline

Джерело матеріала
loader