Резонансна ДТП у центрі Києві за участі One by One: що кажуть потерпілі та власниця бренду
Резонансна ДТП у центрі Києві за участі One by One: що кажуть потерпілі та власниця бренду

Резонансна ДТП у центрі Києві за участі One by One: що кажуть потерпілі та власниця бренду

Про подію стало відомо з інстаграму продюсерки Яни Тераніс. У момент ДТП вона відійшла від столика, адже отримала дзвінок. Днями свій коментар дала юридична компанія Miller, яка представляє інтереси потерпілих.

Що відомо про ДТП у Києві: розповідь потерпілих

За словами Яни Тераніс, водій Mercedes-Benz, що влетів у людей, не поцікавився станом постраждалих та не запропонував допомогу. Натомість чоловік одразу заявив, що з команди "Океану Ельзи", тому його "відмажуть". На руці у водія помітили браслет "Океан Ельзи STAFF". Однак згодом гурт відреагував на резонансну ситуацію. Виявилося, що чоловік немає ніякого відношення до ОЕ, а браслети "STAFF" видають людям, які працюють у Палаці спорту. Останні декілька днів там якраз відбуваються концерти "Океану Ельзи" з нагоди їхнього тридцятиріччя. У команді гурту заявили, що категорично засуджують вчинок водія.

Через деякий час стало відомо, що чоловік, який наїхав на людей, – особистий водій власниці відомого бренду одягу One by One Лідії Сметани. Автомобіль Mercedes-Benz належить жінці. Вона також прибула на місце ДТП разом з адвокатом. За словами потерпілих, Лідія не поцікавилася їхнім станом, а попросила "не чіпати авто, бо воно нове". Коли адвокат Сметани разом з нею та поліцією почав оформлювати ДТП, потерпілих до цього процесу не допускали, натомість допустили невідомих свідків.

Постраждалі також стверджують, що поліція їх ігнорувала та не приймала заяви. На місці ДТП не був затриманий водій, а автомобіль не був вилучений, аби провести автотехнічну експертизу. Представники поліції до того ж відмовили потерпілим, щоб перевірити чоловіка на ознаки наркотичного сп'яніння.

О півночі поліція таки записала дані людей, в яких в'їхав водій власниці One by One, однак не як потерпілих. Йшлося про те, що вони порушили комендантську годину.

Що кажуть у юридичній компанії, яка представляє інтереси потерпілих

У юридичній компанії Miller зазначили, що поліція досі не зареєструвала кримінальне провадження. У заяві йдеться, що слідчий має призначати судово-медичну експертизу та автотехнічну експертизу автомобіля, має зібрати записи з камер спостереження за маршрутом водія та з місця ДТП, допитати свідків та потерпілих.

І лише за сукупністю проведених слідчих дій розв'язувати питання про наявність чи відсутність складу кримінального правопорушення,
– йдеться у дописі юридичної компанії.

У юридичній компанії Miller заявили, що вже працюють з цієї резонансною справою. Команда буде добиватися, аби потерпілим була надана справедлива компенсація, було проведене повне та об'єктивне розслідування, були оцінені дії водія Лідії Сметани та адвоката. Крім того, не допустять бездіяльність поліції.

Реакція власниці бренду One by One на ДТП

Власниця бренду одягу One by One Лідія Сметана відреагувала на ДТП за участю свого водія в інстаграмі. Вона написала, що "вкрай шокована всією цією ситуацією" та особисто її контролює. Жінка розповіла, що зв'язалася з потерпілими, а водій зробив потрібні тести, які виявилися негативними. Лідія також підтвердила, що чоловік немає жодного стосунку до гурту "Океан Ельзи", і принесла співчуття постраждалим.

Днями Лідія Сметана знову вийшла на зв'язок в інстаграмі. Жінка поділилася, що досі не може прийти до тями. Ба більше, вона додала, що отримує погрози у свій бік. Погрожують також її неповнолітнім дітям, родині, команді бренду One by One та оточенню. Сметана зауважила, що за кермом автомобіля була не вона. Крім того, у цей день жінка перебувала вдома на лікарняному. Про ДТП вона дізналася від водія. Як виявилося, його звати Дмитро. Лідія розповіла, що чоловік викликав поліцію, коли стався наїзд на людей.

Приїхавши на місце, я побачила співробітників поліції, а також компанію людей, яка розпивала спиртні напої біля закладу. Далі я підійшла до представників поліції й запитала, чи все добре з потерпілими. На що мені відповіли, що є одна травмована, яку забрала карета швидкої до мого приїзду,
– написала Лідія Сметана.

Власниця бренду One by One описала дії Дмитра на місці ДТП. За її словами, водій весь час перебував там, підписував необхідні документи, пройшов перевірку на наявність стану сп'яніння. Лідія Сметана, крім того, стверджує, що чоловік поїхав до медичного закладу, аби додатково перевірити стан наркотичного та алкогольного сп'яніння. Жінка також спростувала інформацію, що вона попросила "не чіпати авто, бо воно нове".

Стоячи в стороні, я побачила, як в якийсь момент хтось із компанії дівчат вихопив документи з рук адвоката, що стало причиною бійки. Я категорично не підтримую будь-яку агресію, а також таку поведінку адвоката Дмитра. Наскільки мені відомо, Дмитро з ним більше не співпрацює,
– зазначила власниця One by One.

Нагадаємо, що, за словами потерпілих, адвокат зчинив бійку, коли вони захотіли сфотографувати документи. Чоловік почав бити людей та повалив їх на землю. Постраждав також дідусь, який проходив повз.

Лідія Сметана розповіла, що наступного дня зранку написала дівчатам, які заявили, що є потерпілими, та запропонувала допомогу. Крім того, попросила дати контакт постраждалої, яку швидка забрала ще до того, як жінка приїхала на місце ДТП. Для підтвердження своїх слів, власниця One by One додала скриншоти, відео та фото. Вона також зауважила, що не може нести відповідальність за вчинки інших людей.

Я прагну справедливого рішення для всіх в цій справі. Щоб припинити хвилю негативу та ворожнечі в соціальних мережах, маніпулюючи моїм ім'ям та брендом. А також публікацій з використанням неправдивої інформації у ЗМІ та персональних блогах, які дозволили собі паплюжити моє ім'я, людське обличчя та розповсюджувати неперевірені факти, використовуючи техніку цілеспрямованого викривлення інформації заради формування певної думки,
– висловилася Лідія Сметана.

Нагадаємо, що з нагоди 30-річчя "Океану Ельзи" гурт та бренд One By One випустили спільну колекцію. Зокрема, светри, футболки та лонгсліви з цитатами з пісень легендарного колективу. Речі й досі можна придбати на сайті бренду. Наразі не було повідомлень про скасування співпраці.

Теги за темою
ДТП
Джерело матеріала
loader
loader