Туристи перетворили відоме місто на "суцільний жах": звідти виїхали майже всі місцеві жителі
Туристи перетворили відоме місто на "суцільний жах": звідти виїхали майже всі місцеві жителі

Туристи перетворили відоме місто на "суцільний жах": звідти виїхали майже всі місцеві жителі

Історичне англійське місто славиться університетом та архітектурою, однак місцевим жителям він вже не подобається.

Місцеві жителі Кембриджу, Велика Британія, стараються переїхати з нього та приїжджати в місто лише по роботі. Місто перетворили в "суцільний жах" туристи, пише The Daily Star:

Історія міста налічує 800 років, і відомо воно приголомшливою архітектурою, першокласними навчальними закладами. Тому щодня з усього світу з'їжджаються туристи та студенти.

Загалом Кембридж щороку відвідують 8,1 млн туристів, а більшість відвідувачів їдуть на коротку одноденну екскурсію. За допомогою швидкісних поїздів дістатись до міста можна менш ніж за годину.

В Кембриджі також знаходиться один із найпрестижніших університетів світу, де навчається понад 25 000 студентів. Щоб відвідати Kings College, один з найвідоміших університетів, за воротами вишиковуються черги туристів, які бажають зробити ідеальну фотографію.

Обидві галузі — туризм та освіта — забезпечують жителям міста майже чверть місцевих робочих місць, однак все ж вони не зовсім задоволені напливом приїжджих до їхнього міста.Вони скаржаться, що місто дуже переповнене гостями, тому жити вони намагаються за межами Кембриджа, навідуючись в місто лише для роботи.

"У місті багато студентів. Я тут більше не живу, просто приїжджаю на роботу", — розповідає один із мешканців міста.

Видання зазначає, що наразі багато місцевих мешканців "приїжджають в Кембридж тільки по роботі". Однак деякі жителі позитивно ставляться до туристів, зазначаючи, що вони милі та доброзичливі.

"Люди тут більш доброзичливі, ніж в інших містах, але більшість людей тут студенти, такі ж, як і я", — додав студент магістратури Кембриджа Мухаммад Мудасар.

Тим часом у туристичному секторі Туреччини з’явилась нова шахрайська схема. Вона викликала занепокоєння у місцевих мешканців та туристичних агентств.

Фокус раніше писав, що в США за кілька днів до сезонного закриття золотої шахти "Моллі Кетлін" туристи опинились у пастці на глибині близько 305 метрів під землею. Тепер популярну туристичну атракцію в США тимчасово закриють.

Теги за темою
Великобританія
Джерело матеріала
loader
loader