У Львові трансплантологи врятували життя працівнику ДСНС
У Львові трансплантологи врятували життя працівнику ДСНС

У Львові трансплантологи врятували життя працівнику ДСНС

У Львові трансплантологи врятували життя працівнику ДСНС, ветерану АТО/ООС Олексію Селезньову, пересадивши йому донорську печінку.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Першого медичного об'єднання Львова, передає Укрінформ.

"Олексію Селезньову – 42 роки. Родом він із нині окупованого міста Сіверськодонецьк, що на Луганщині. Але майже все свідоме життя прожив у Дніпрі. З 18 років Олексій працював пожежником. Згодом піднявся по службі до керівної в ДСНС посади. А у 2014-му рятувальник доєднався до лав ЗСУ, де прослужив 6 років. Потім знову повернувся працювати в ДСНС", - зазначили в медоб'єднанні.

У Львові трансплантологи врятували життя працівнику ДСНС - Фото 1

Інформують, що торік медики виявили у рятувальника цироз – хронічне незворотнє прогресуюче ураження печінки. Зарадити могла лише трансплантація здорового органу.

У Львові трансплантологи врятували життя працівнику ДСНС - Фото 2

Донор з'явився вже за місяць очікування. Ним стала 59-річна жінка, яка померла через крововилив у мозок. Її родина ухвалила важке рішення про посмертне донорство, чим подарувала шанс на життя відразу для кількох людей.

У Львові трансплантологи врятували життя працівнику ДСНС - Фото 3

"Трансплантація донорської печінки Олексію минула добре. На 20-ту добу він поїхав додому, до родини. Нині на нього чекає реабілітація та контрольні огляди", - повідомили в ТМО.

Також там зазначили, що загалом від початку року львівські трансплантологи виконали вже 12 пересадок печінки.

Як повідомляв Укрінформ,з початку року українські медики провели 373 органні трансплантації. Пересаджено 250 нирок, 73 печінки і 50 сердець. 64% трансплантацій проведено від посмертного донора. Найбільше трансплантацій виконано у Першому медичному об'єднанні Львова (106), Національному науковому центрі хірургії та трансплантології імені О.О.Шалімова (62) та Інституті серця МОЗ України (37).

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Теги за темою
ДСНС Львів
Джерело матеріала
loader