У США продадуть з молотка ранні роботи та взуття вуличного художника Бенксі
У США продадуть з молотка ранні роботи та взуття вуличного художника Бенксі

У США продадуть з молотка ранні роботи та взуття вуличного художника Бенксі

На аукціоні в Сполучених Штатах буде виставлено на продаж дві гравюри вуличного художника Бенксі "Дівчинка з повітряною кулею". Також одним із лотів стане пара взуття, яке носив знаменитий британець. Про це пише ВВС.

Як зазначено у повідомленні, ці роботи є частиною колекції колишнього агента анонімного художника Стіва Лазарідеса. Передбачається, що їхній продаж принесе від 60 до 80 тисяч доларів. На аукціоні також будуть виставлені кілька інших відомих ранніх робіт Бенксі, включаючи рожевий трафарет щура з дрилем на моторному човні та зображення бунтівника, що кидає квіти. Також буде виставлена ​​пара взуття, яке колись носив художник.

- Ця дивовижна колекція, яку понад 25 років з любов'ю збирав і зберігав найближчий соратник і партнер Бенксі, пропонує безпрецедентний погляд на історію та шлях людини, яка стане найвідомішим і найвіртуознішим художником у світі, - розповів виконавчий директор аукціонного дому Julien's Auctions Даррен Джулієн.

Йдеться про вуличного художника з Великобританії, який відомий під псевдонімом Бенксі. Його справжнє ім'я досі невідоме, але роботи оцінюються на аукціонах до мільйонів доларів. 2022 року Бенксі підтримав Україну, залишивши серію малюнків на зруйнованих будинках Київщини.

  • 21 березня у Лондоні невідомі зіпсували останню роботу вуличного художника Бенксі – зображення листя дерева на житловому будинку на півночі британської столиці.
  • 13 червня у Горенці демонтували роботу Бенксі, яку британський вуличний митець залишив на стіні пошкодженого внаслідок бойових дій будинку.
Джерело матеріала
loader