Жителі Буковини, які напали на співробітників ТЦК із сокирами, отримали понад три роки в'язниці
Жителі Буковини, які напали на співробітників ТЦК із сокирами, отримали понад три роки в'язниці

Жителі Буковини, які напали на співробітників ТЦК із сокирами, отримали понад три роки в'язниці

Жителям Буковини, які наїхали на працівників територіального центру комплектування, а потім напали на них із сокирами, суд виніс вироки. Вони отримали понад три роки ув'язнення, повідомляє Суспільне з посиланням на рішення Путильського районного суду.

Чоловіки, які є братами, визнали свою провину у скоєнні хуліганства, йдеться у рішенні суду. Один із братів – 43-річний – повідомив, що зробив це через гнів за сина, який зник на війні. Того дня повертався після роботи у лісі та помітив працівників ТЦК неподалік пункту пропуску, а біля них і брата, який був на коні. Коли проїжджав повз, то через несправні гальма зачепив авто військових чи потерпілого. Щоб дізнатися, кого саме – розвернувся та подався назад до працівників ТЦК.

- Виходячи з автомобіля одразу взяв сокиру, яка була в його автомобілі, і пішла до постраждалих. Потерпілий почав загрожувати, всі кричали та погрожували. Він замахнувся на потерпілого сокирою, але не хотів ударити – зробив це "для страху". Зі злості завдавав удару сокирою по автомобілю, оскільки злякався, бо думав, що працівник ТЦК, виймаючи руки з кишень, має зброю, – йдеться у вироку.

За словами чоловіка, у нього не було підстав сваритися з потерпілим, а працівники ТЦК чекали на них і самі почали конфлікт, бо "стояли на КПП незаконно". Крім цього, обвинувачений повідомив, що раніше бачив постраждалого військового біля приміщення районного ТЦК – туди буковинець приходив із приводу сина, який зник безвісти. Тому відчув агресію на ТЦК. У вироку йдеться про те, що на суді брати вибачилися перед потерпілим.

Інший обвинувачений, якому 28 років, повідомив, що його жодного разу не зупиняли на КПП, а цього разу зупинили, щоби перевірити документи. Виникла сварка, бо не було їх. Буковинець теж вибачився перед потерпілим, "як у людини, що воювала". Він розповів, якби з ним нормально розмовляли працівники ТЦК, то він би привіз їм документи, бо "вручення повістки не боїться". Також раніше він служив у батальйоні "Вовки да Вінчі", проте зарплати не отримував, як і наказу про звільнення.

Захисник братів у суді зазначав, що підстав для визнання їхньої винності не було через відсутність у діях братів складу кримінального порушення. Один із них повідомив у суді, що вчинив неправильно, а його дії були спонтанними. Суд призначив 43-річному буковинцю три роки та шість місяців ув'язнення, а 28-річному – три роки та три місяці. Вони ще можуть оскаржити цей вирок у суді.

  • 7 березня у селі Плоска Вижницького району поблизу КПП "Горлеча". Водій автомобіля "ВАЗ-2121" наїхав на 41-річного працівника ТЦК. Потім розвернувся машиною і зупинився поблизу військовослужбовців. Потім ударив чоловіка тупою частиною сокири у передпліччя, йдеться у повідомленні поліції. Інший чоловік теж завдав ударів військовослужбовцю в плече. Внаслідок цього працівник ТЦК отримав травми. Крім того, чоловіки пошкодили лобове скло та вікна автомобіля військовослужбовців, а потім зникли.
  • У вироку суду йдеться, що окрім травмування працівника ТЦК чоловіки пошкодили авто та завдали майже 50 тисяч гривень збитків.
Теги за темою
Суд
Джерело матеріала
loader