8-9 гривень кіловат: експерти прогнозують подорожчання світла
8-9 гривень кіловат: експерти прогнозують подорожчання світла

8-9 гривень кіловат: експерти прогнозують подорожчання світла

Тариф на електроенергію для населення наразі зафіксований на рівні 4,32 гривні за кіловат і діятиме до кінця опалювального сезону 2025 року. Проте у ЗМІ з'явилася інформація про можливе підвищення ціни у 2025 році, що викликало занепокоєння серед громадян.

Прогноз голови Спілки споживачів Олега Попенка свідчить, що тарифи можуть зрости до 6,5-7 гривень, а через кілька років – до 8-9 гривень. Однак представники компаній, зокрема Yasno, заперечують ці прогнози, наголошуючи, що питання тарифів знаходиться у компетенції Кабінету Міністрів, і жодних офіційних заяв про підвищення поки не було.

Електроенергія Фото: скрін youtube

Паралельно держава планує підвищити ціни на електроенергію для бізнесу з 1 листопада, але це не обов'язково означає збільшення тарифів для населення. Наразі, як пояснюють експерти, немає вагомих підстав для підвищення тарифу для побутових споживачів після закінчення опалювального сезону, оскільки нинішні ціни вже враховують складну економічну ситуацію через війну.

Електроенергія, тарифи - фото Знай.ua

Також існує спеціальний тариф для споживачів, які використовують електроопалення, та "нічний тариф", що дозволяє платити менше в нічний час.

Нагадаємо,темрява до 18 годин: Україна зіткнеться з критичними випробуваннями

Крім того, Знай.ua повідомляв,відключення світла: коли чекати повернення графіків

Джерело матеріала
loader
loader