Директора одеського дельфінарію засудили за колабораціонізм через роботу в Криму
Директора одеського дельфінарію засудили за колабораціонізм через роботу в Криму

Директора одеського дельфінарію засудили за колабораціонізм через роботу в Криму

Директора одеського дельфінарію "Немо" засудили за колабораціонізм через роботу в окупованому Криму. Про це повідомила УП.Життя з посиланням на вирок Приморського районного суду Одеси.

Анатолію Солонцову призначили покарання у вигляді 170 тисяч гривень штрафу з конфіскацією майна. Також йому заборонили обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування протягом десяти років. Пом’якшувальною обставиною стало те, що Солонцов "щиро розкаявся й активно сприяв розкриттю злочину". Обвинувачений і його адвокат уклали з прокурором угоду про визнання винуватості.

Солонцов очолює одеське товариство з обмеженою відповідальністю "Нерум", яке володіє дельфінаріями "Немо" з 2015 року. У 2014-му фірма стала єдиним засновником російського "Дельфинария Немо". Його директором також призначили Анатолія Солонцова.

Вже під час повномасштабної війни – з лютого 2022 року по 17 січня 2023 року – чоловік вів господарську діяльність у взаємодії з Росією та незаконними органами влади окупованого Криму. Йдеться про надання розважальних послуг і готельний бізнес. "Дельфінарій Немо" є у двох містах півострова – в Алушті та Феодосії.

З 2022 року підпорядковані Солонцову підприємства в окупованому Криму та в Росії сплачували податки у державну казну окупантів, а також надавали 50% знижку на свої послуги російським військовослужбовцям. 

Крім того, від імені "Дельфінарія Немо" чоловік уклав з російською компанією "Фелісістас" договори оренди морських ссавців. А як директор українського "Неруму" – договори купівлі-продажу тварин. У січні 2023 року він склав повноваження генерального директора "Дельфінарія Немо". Посаду обійняла громадянка РФ, яка є довіреною особою Солонцова.

10 червня зоозахисна організація UAnimals випустила розслідування про те, що дельфінарій "Немо" має філії в Алушті та Феодосії.

  • 18 квітня 2023 року одеський дельфінарій звинуватили у знущаннях з тварин.
  • 13 квітня 2021 року у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт щодо заборони дельфінаріїв.
Теги за темою
Крим Одеса
Джерело матеріала
loader