ДСНС та синоптики попередили про морози по всій Україні: Діставайте пуховики та шарфики
ДСНС та синоптики попередили про морози по всій Україні: Діставайте пуховики та шарфики

ДСНС та синоптики попередили про морози по всій Україні: Діставайте пуховики та шарфики

Протягом наступних трьох днів майже по всій Україні очікуються сильні заморозки 0-5° (ІІ рівень небезпеки, помаранчевий).  Про це повідомили пресслужба Державної служби надзвичайних ситуацій (ДСНС) та синоптик Наталка Діденко.

-  Увага‼️ Дістаємо пуховички та шарфики, бо вже від завтра та протягом наступних трьох днів майже по всій Україні очікуються сильні заморозки. Значно похолодає у Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській й Дніпропетровській, - зазначили рятівники.

За їх даними, похолодає також у північних і західних областях у Києві та області на заморозки слід чекати вже з 17 жовтня.    

  - Слідкуйте за погодою, особливо у гірській місцевості! Рятувальники Івано-Франківщини попереджають, що у зимові гори варто вирушати лише за сприятливих умов, - додали у ДСНС.

Діденко своєю чергою написала, що 16-го жовтня у  західних областях України вночі заморозки 0-3 градуси, вдень +9+12, на Закарпатті до +16 градусів. Без опадів і навіть із сонечком. На півночі періодично дощ та холод +8+11 градусів. У центральних областях місцями йтиме дощ, вдень +9+13 градусів. У східних областях також завтра дощ, проте тепліше, +11+14 градусів.

У південний частині 16-го жовтня очікуються дощі, місцями - !! - сильні дощі! Температура повітря протягом дня +11+16 градусів. У Києві у середу очікується хмарна волога погода із періодичним дощем. Вночі холодно, +3, +4 градуси, вдень +10 градусів.

- Відповідно, у домівках без опалення буде холодно, утеплюйтесь. Як ви зрозуміли, заморозки найближчої ночі переважно у західних областях, де будуть прояснення. А на решті території набіжить багато хмар, тому поки що заморозки підібгають хвоста.  Але 17, 18, 19 та 20 жовтня, при збільшенні площі прояснень (антициклон) ймовірність заморозків припаде на більшість території України, - попередила синоптик.

  • 12 жовтня синоптики попередили про заморозки та небезпечні стихійні метеорологічні явища. 
  • 14 жовтня синоптики розповіли, що тиждень почнеться в Україні з похолодання та хмарної, з проясненнями, погоди. 
Джерело матеріала
loader
loader