Ізраїль виявив у бойовиків Хезболли в Лівані російську зброю
Ізраїль виявив у бойовиків Хезболли в Лівані російську зброю

Ізраїль виявив у бойовиків Хезболли в Лівані російську зброю

Склад зброї було виявлено за 320 метрів від бази миротворців ООН та та за 360 метрів від спостережної башти ЦАГАЛ.

Ізраїль виявив склад зброї Хезболли за 320 метрів від бази миротворців ООН. Про це повідомляє німецький таблоїд BILD.

У кількох сотнях метрів знаходиться пост міжнародних миротворців з Тимчасових сил ООН у Лівані (UNIFIL).

«Ви, можливо, ставите собі те саме запитання, що й ми: як Хезболлі вдається розміщувати свою зброю всього за кілька метрів від поста UNIFIL?” – написав ЦАГАЛ.

Експерт BILD з аналізу відкритих даних Юліан Репке встановив, що склад зброї розташовувався лише за 320 метрів від позицій миротворців та за 360 метрів від спостережної башти ЦАГАЛ по той бік кордону. Він був частиною системи тунелів Хезболли, один із виходів з якої знаходився ще ближче до спостережних пунктів.

Заступник головного редактора BILD Пауль Ронцхаймер першим із іноземних журналістів вирушив із ізраїльською армією до шиїтського села на півдні Лівану, за кілька кілометрів від кордону Ізраїлю.

Шлях туди зайняв тільки 25 хвилин. Мешканців майже не залишилося. Недавно село захопили солдати ЦАГАЛ – на мінареті піднято ізраїльський прапор. Там знайшли зброю, ракети та систему підземних тунелів Хезболли на глибині 8 метрів із потужними сталевими перегородками та дверима. Входи туди перебувають у житлових будинках.

Вниз Ронцхаймера проводив контр-адмірал, голова прес-служби ЦАГАЛ Даніель Хагарі. За його словами, у цьому селі бойовики планували атаку на Ізраїль, яка б перевершила 7 жовтня 2023 року.

За словами Хагарі, ці бункери обладнані набагато краще, ніж аналогічні споруди ХАМАС у Газі. Це означає, що на їх створення пішли роки.

“Всього кілька днів тому я бачив в іншому селі ракети, доставлені туди з Ірану через Сирію. Іранська та російська зброя”, – розповів Хагарі.

Нагадаємо, угруповання Хезболла випустило по Ізраїлю три безпілотники ввечері 13 жовтня.



Джерело матеріала
loader