Нетаньягу визначився, які об'єкти в Ірані атакуватимуть наступними
Нетаньягу визначився, які об'єкти в Ірані атакуватимуть наступними

Нетаньягу визначився, які об'єкти в Ірані атакуватимуть наступними

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу повідомив адміністрації президента США Джо Байдена про готовність завдати ударів по військових об'єктах Ірану, а не нафтових чи ядерних. Про це пише газета Washington Post.

«Нетаньяху заявив адміністрації Байдена, що він готовий завдати удару по військових об'єктах Ірану, а не по нафтових або ядерних», – повідомило видання, посилаючись на джерела.

Це, зазначає Washington Post, передбачає більш обмежений удар у відповідь, спрямований на запобігання масштабній війні.

Перша за кілька тижнів телефонна розмова між Байденом та Нетаньягу відбулася минулого тижня.

Газета пише з посиланням на джерела, що Нетаньягу зайняв «стриманішу позицію», ніж раніше. Це, серед іншого, вплинуло на рішення Байдена направити Ізраїлю потужну систему протиракетної оборони THAAD. У неділю Пентагон оголосив, що розміщує в Ізраїлі батарею THAAD.

1 жовтня Корпус вартових Ісламської революції в рамках операції «Істинна обіцянка 2» запустив по Ізраїлю велику кількість ракет. Ізраїльські військові заявили, що дадуть відповідь на цей обстріл, коли вважають за потрібне.

До слова, 1 жовтня Ізраїль офіційно оголосив про початок наземної операції в Лівані, зосереджуючись на південних районах, де розташовані військові об'єкти «Хезболли».

Пізніше винищувачі військово-повітряних сил Ізраїлюзавдали розвідувальних ударів по об'єктах терористів, що належать до штаб-квартири розвідки «Хезболли» у Бейруті.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader