Photoshop отримує купу нових інструментів ШІ
Photoshop отримує купу нових інструментів ШІ

Photoshop отримує купу нових інструментів ШІ

Сьогодні Adobe розпочинає свою щорічну конференцію Adobe Max із запуску нових функцій на базі штучного інтелекту в своїх програмах Creative Cloud. Нові функції штучного інтелекту для Photoshop, як-от автоматичне видалення відволікань на фоні та потужніша генеруюча модель штучного інтелекту Firefly, є найбільшими оголошеннями. Illustrator, InDesign і Premiere Pro також отримують нові функції, які можуть допомогти пришвидшити традиційні трудомісткі завдання дизайну.

Наприклад, до інструменту видалення додано нову функцію «Усунення відволікання» . Видалити вже працює трохи подібно до функції Google Magic Eraser на телефонах Pixel, дозволяючи користувачам швидко видаляти небажані об’єкти зі своїх зображень, протираючи їх пензлем. Нова функція «Усунення відволікань», яку Adobe анонсувала минулого року , робить її ще більше схожою на Magic Eraser, автоматично виявляючи для вас типові відволікаючі фактори, як-от люди, дроти та кабелі, і видаляючи їх одним клацанням миші.

Користувачам більше не потрібно навіть очищати відволікаючі елементи, які вони хочуть видалити — інструмент видалення тепер може знаходити та видаляти їх автоматично.
Користувачам більше не потрібно навіть очищати відволікаючі елементи, які вони хочуть видалити — інструмент видалення тепер може знаходити та видаляти їх автоматично. Зображення: Adobe

Усунення відволікання тепер доступне в настільних і веб-програмах Photoshop, а «більше буде пізніше», за словами Adobe. Тепер користувачі Photoshop також можуть вибрати, чи використовуватиме інструмент видалення генеративний штучний інтелект — зокрема модель зображення Adobe Firefly — чи негенеративний технологію штучного інтелекту, а третій параметр автоматично вибирає, яку технологію використовувати «на основі зображення та сцени» для створення найкращого результату. результати.

Інструменти Photoshop Generative Fill, Generative Expand, Generate Similar і Generate Background тепер загальнодоступні та оновлені за допомогою останньої моделі Firefly Image 3 , яка була запущена в бета-версії в квітні. Adobe каже, що це оновлення покращує різноманітність і фотореалістичну якість створюваних результатів і краще розуміє складні підказки, ніж попередня модель. Веб-додаток Photoshop також має нову функцію AI, яка полегшує редагування, автоматично вибираючи всі об’єкти на зображенні.

Adobe каже, що оновлена ​​модель Firefly Image може створювати кращу різноманітність зображень відповідно до потреб користувачів.
Adobe каже, що оновлена ​​модель Firefly Image може створювати кращу різноманітність зображень відповідно до потреб користувачів. Зображення: Adobe

Adobe Illustrator оновлюється новою функцією «Об’єкти на шляху», яка дозволяє користувачам швидко приєднувати, розташовувати та переміщувати об’єкти вздовж будь-якої форми шляху, надаючи дизайнерам більше гнучкості під час вирівнювання областей їхньої роботи. Інструмент Mockup для розміщення проектів на 3D-моделі також тепер широко доступний, а також покращено функцію Image Trace, яка перетворює растрові зображення (JPEG, PNG, PSD тощо) на масштабовані вектори. Adobe каже, що тепер створює «чіткіші векторизовані результати з чіткішими лініями, які точніше відповідають оригінальному зображенню».

Ось приклад роботи нової функції «Об’єкти на шляху» в Illustrator.
Ось приклад роботи нової функції «Об’єкти на шляху» в Illustrator. Зображення: Adobe

Інструмент Generative Expand, який вперше був представлений у Photoshop, тепер загальнодоступний для InDesign, що дозволяє користувачам розширювати зображення відповідно до будь-якого потрібного макета. А нова модель відео Firefly AI від Adobe представила нову функцію Generative Extend у Premiere Pro. Наразі це бета-версія, але відеомодель, ймовірно, використовуватиметься як основа для інших функцій у програмах Creative Cloud від Adobe у наступному році.

Джерело матеріала
loader