Простіше не стало: вчені дізналися первинне походження японців, проте є нюанс
Простіше не стало: вчені дізналися первинне походження японців, проте є нюанс

Простіше не стало: вчені дізналися первинне походження японців, проте є нюанс

Науковці дослідили зв’язок стародавніх геномів періоду Яйой та Кофун й виявили, що сучасне японське населення частково походить із Корейського півострова. Проте те, як саме еволюціонував геном японського населення, досі невідомо.

Нещодавнє дослідження пролило нове світло на моделі міграції до Японського архіпелагу в періоди Яйой і Кофун, показавши, що більшість іммігрантів походили з Корейського півострова. Це дослідження, проведене групою фахівців з Токійського університету, дає важливе уявлення про походження японського населення, пише Phys.org.

У Фокус.Технології з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтеся, щоб не пропускати найсвіжіші та найзахопливіші новини зі світу науки!

Дослідницька група під керівництвом Джонгхюн Кіма (Jonghyun Kim) і Джун Охаші (Jun Ohashi) проаналізувала повний геном людини періоду Яйой і виявила, що він має найбільшу схожість із корейським населенням серед усіх неяпонських груп. Це відкриття узгоджується з глобальнішим розумінням того, що сучасне японське населення має подвійне походження, але воно також дозволяє глибше вивчити специфіку міграції в ті історичні періоди.

У період Дзьомон Японський архіпелаг залишався відносно ізольованим, поки близько 3000 року до н. е. не почався приплив іммігрантів з континентальної Азії, здебільшого в періоди Яйой і Кофун. За словами Охаші, понад 80% сучасного японського ядерного геному можна простежити до предків зі Східної та Північно-Східної Азії. Однак точне походження цих генетичних впливів досі залишалося незрозумілим.

У дослідженні порівнювався геном особини періоду Яйой зі стоянки Дойгахама, розташованої в префектурі Ямаґучі, з давніми та сучасними геномами зі Східної та Північно-Східної Азії. Результати продемонстрували сильний генетичний зв'язок між цією особою періоду Яйой та сучасними корейськими популяціями, які також поділяють суміш предків зі Східної та Північно-Східної Азії.

Цей аналіз підтверджує висновок про те, що іммігранти з Корейського півострова були основною групою, яка прибувала до Японії в ці періоди, що фактично виключає теорію про дві окремі хвилі імміграції, як це раніше передбачалося в моделі тристороннього домішування.

Важливо Експеримент був успішним: археологи підтвердили відкриття волонтерів в Норвегії

Хоча ці висновки прояснюють первинне походження давніх іммігрантів Японії, необхідні подальші дослідження, щоб з'ясувати, як генетичний склад сучасного японського населення еволюціонував через постійну взаємодію між цими групами іммігрантів і корінним народом. Дослідники прагнуть вивчити більше геномів періоду Яйой, щоб краще зрозуміти складне генетичне поєднання, яке сформувало сучасну Японію.

Раніше Фокус писав про древню золоту монету, знайдену у Болгарії. Вчені вважають, що на ній зображено візантійського імператора.

Також ми розповідали про військову споруду римського періоду, яку виявили турецькі археологи. Вона датується правлінням Констанція II.

Теги за темою
дослідження Японія
Джерело матеріала
loader
loader