У межах Варшавського кінофестивалю відбудеться світова премʼєра фільму «Буча»
У межах Варшавського кінофестивалю відбудеться світова премʼєра фільму «Буча»

У межах Варшавського кінофестивалю відбудеться світова премʼєра фільму «Буча»

Кінострічка режисера Станіслава Тіунова візьме участь у секції «міжнародний конкурс» варшавського кінофестивалю

У Польщі в межах Варшавського кінофестивалю 17 жовтня у кінотеатрі «Кінотека» відбудеться світова премʼєра художнього фільму «Буча». Про це повідомили організатори кінофестивалю.

У межах кінофестивалю відбудуться три покази фільму: 17, 18 та 19 жовтня.

Кінострічка режисера Станіслава Тіунова візьме участь у секції «міжнародний конкурс» варшавського кінофестивалю.

У фільмі зіграли актори Цезарій Лукасевич, В’ячеслав Довженко, Нікон Федотов, Олександр Печериця, Анастасія Нестеренко, Артемій Єгоров і Сергій Стрельніков.

У фільмі «Буча» йдеться про історію єврея з казахстанським громадянством Костянтина, який отримав політичний притулок в Україні.

На початку повномасштабного вторгнення Росії, користуючись своїм казахським паспортом, він їздить на окуповані території й допомагає евакуювати цивільних людей. Йому вдається врятувати 203 особи, але водночас він на власні очі бачить усі жахіття війни та російської окупації. Але він туди їздить не сам, йому допомагає кримська татарка Гаїде Різаєва, яка працює в Головному управлінні розвідки.

Варшавський міжнародний кінофестиваль заснований у 1985 році. З 2009 року рішенням Міжнародної федерації асоціацій кінопродюсерів (FIAPF) Варшавський кінофестиваль долучено до групи найважливіших світових кінофестивалів, таких, як фестивалі у Каннах, Венеції, Локарно, Сан-Себастьяні, Берліні чи Карлових Варах. Фестиваль представляє найкращі фільми світового, європейського та польського кінематографу.

Фото: пресслужба стрічки «Буча»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
фільм
Джерело матеріала
loader
loader