У Стокгольмі громада провела акцію на підтримку полонених захисників
У Стокгольмі громада провела акцію на підтримку полонених захисників

У Стокгольмі громада провела акцію на підтримку полонених захисників

На центральній площі Стокгольма Sergels Torg днями відбулася акція на підтримку українських військових, які перебувають в полоні РФ. 

Про це повідомляється на сторінці Світового конгресу українців у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

Гостем демонстрації став міністр оборони Швеції Пол Йонсон, який виголосив промову на підтримку України.

У Стокгольмі громада провела акцію на підтримку полонених захисників - Фото 1

Захід організувала громадська організація Nordic Ukraine Forum. Подібні демонстрації на підтримку України у центрі Стокгольма проходять щонеділі. Наступна анонсована на 20 жовтня.

У Стокгольмі громада провела акцію на підтримку полонених захисників - Фото 2

Як повідомляв Укрінформ, на осінній сесії ПАРЄ у Страсбурзі ухвалено резолюцію, у якій Рада Європи вперше піднімає питання звільнення та подальшої реабілітації українських полонених, а також вимагає від Росії дотримуватися положень міжнародного гуманітарного права. 

У ній також наводяться останні дані, згідно з якими станом на вересень 2024 року загалом 65 956 військовослужбовців та цивільних осіб зареєстровані як зниклі безвісти або захоплені в полон РФ. Лише 3 672 особи були повернуті з російського полону з початку повномасштабного вторгнення, серед них третина вважалася в Україні зниклими безвісти, оскільки Росія, всупереч міжнародним зобов'язанням, не надавала інформації про них. 

Фото: Nordic Ukraine Forum/Facebook

Джерело матеріала
loader
loader