Український фільм «Порцелянова війна» отримав дві номінації на Critics' Choice Documentary Awards
Український фільм «Порцелянова війна» отримав дві номінації на Critics' Choice Documentary Awards

Український фільм «Порцелянова війна» отримав дві номінації на Critics' Choice Documentary Awards

Фільм представлений у категоріях «Найкращий новий режисер документального кіно» та «Найкращий політичний фільм».

Документальний фільм «Порцелянова війна» режисерів Брендана Белломо та Слави Леонтьєва про війну в Україні отримав дві номінації на Critics' Choice Documentary Awards. Про це повідомляється на сайті премії.

Фільм представлений у двох категоріях: «Найкращий новий режисер документального кіно» та «Найкращий політичний фільм». Оголошення переможців відбудеться 10 листопада.

«Порцелянова війна» розповідає про трьох українців, митців порцелянової анімалістики — Славу Леонтьєва (виступив і в ролі режисера), його дружину Аню Стасенко та їхнього близького друга Андрія Стефанова. Вони залишаються у Харкові, який зазнає російських ударів з першого дня вторгнення, і продовжують творити під час війни: створюють порцелянові фігурки та прикрашають ними зруйновані обстрілами будинки.

Стрічку створювали у копродукції США, України та Австралії. В січні 2024-го картина «Порцелянова війна» отримала головний приз від американського журі на кінофестивалі незалежного кіно Sundance Film Festival у США.

Премію Critics' Choice Documentary Awards присуджує асоціація Critics Choice для відзначення найкращих досягнень у сфері документального кіно та телебачення. Премію заснували у 2016 році.

Минулого року дві нагороди Critics' Choice Documentary Awards отримала українська стрічка «20 днів у Маріуполі» Мстислава Чернова, Євгена Малолєтки і Василіси Степаненко — за «Найкращий режисерський дебют» та як «Найкраща політична документалістика».

  • «Порцелянова війна»: поетичне кіно про те, як російському безуму руйнування протистоять краса і твердість
  • «Ми хотіли, щоб наш фільм не лякав людей, а мотивував їх», — співрежисер «Порцелянової війни» Слава Леонтьєв
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Джерело матеріала
loader