Вбиває двигун: механік назвав кнопку в автомобілі, яку не варто натискати
Вбиває двигун: механік назвав кнопку в автомобілі, яку не варто натискати

Вбиває двигун: механік назвав кнопку в автомобілі, яку не варто натискати

Натискання однієї кнопки в авто може значно зменшити знос деталей двигуна.

Провідний механік Скотті Кілмер поділився порадою, яка може продовжити життя двигуна вашого авто. За його словами, кнопка, яка є майже в кожній сучасній машині, може "подвоїти" термін служби двигуна, якщо нею правильно користуватися, пише Express.

Йдеться про функцію "старт/стоп", яка автоматично вимикає двигун, коли автомобіль зупиняється (наприклад, на світлофорі), а потім знову запускає його при продовженні руху. Скотті попереджає, що ця технологія може завдати "більше шкоди, ніж користі".

Як стверджує експерт, постійне вимикання і запускання двигуна прискорює знос його компонентів. Особливо це стосується бензинових і дизельних авто, в яких основний знос деталей відбувається саме під час запуску двигуна.

Він радить водіям вручну вимикати цю функцію за допомогою кнопки, яка зазвичай розташована на панелі приладів поруч із кермом. Він зазначає, що відмова від цієї технології допоможе зменшити зношування двигуна і, відповідно, продовжить його життя.

Скотті висловився дуже критично щодо функції "старт/стоп", назвавши її "найдурнішою річчю, яка з’являлася в автомобілях за останні роки". Він стверджує, що хоч технологія і може трохи зменшити витрати палива, вона приносить більше шкоди, ніж користі, через надмірне навантаження на двигун.

На думку Кілмера, виробникам автомобілів вигідно, коли машини не служать надто довго, адже це стимулює продаж нових моделей.

Реакція експертів

Експерти RAC, одного з провідних постачальників аварійного страхування в Великобританії, спростовують цю точку зору. Вони вважають, що:

  1. Технологія "стоп/старт" не завдає шкоди двигуну, особливо якщо двигун нагрітий до робочої температури.
  2. Система не активується, поки двигун не досягне оптимальної температури, тому проблеми із зносом не виникають.
  3. Якщо автомобіль застряг у заторі на короткий період, мастильні матеріали не охолонуть до шкідливого рівня, а двигун автоматично запуститься, якщо буде необхідно.

Крім того, фахівці наголошують, що в деяких випадках система "старт/стоп" навіть оснащена власним джерелом живлення від батареї, що означає, що двигун взагалі не постраждає.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Читайте також:

Джерело матеріала
loader
loader