Intel та AMD створили «Консультативну групу x86» — разом з виробниками комп’ютерів та програм
Intel та AMD створили «Консультативну групу x86» — разом з виробниками комп’ютерів та програм

Intel та AMD створили «Консультативну групу x86» — разом з виробниками комп’ютерів та програм

Intel та AMD створили «Консультативну групу x86» — разом з виробниками комп’ютерів та програм - Фото 1

У неочікуваній співпраці Intel і AMD створили «Консультативну групу екосистеми x86» (x86 Ecosystem Advisory Group), до якої увійшли СЕО багатьох пов’язаних компаній.

Консультативна група має на меті об’єднати лідерів галузі для формування майбутнього x86 та сприяти інноваціям через більш уніфікований набір інструкцій та інтерфейсів. Ініціатива має підвищити сумісність, передбачуваність та послідовність пропозицій продуктів x86. Щоб досягти цього, група запрошуватиме до співпраці спільноту апаратного та програмного забезпечення x86, яка поширюватиметься на всі напрямки, включаючи центри обробки даних, хмарну інфраструктуру, клієнтські, периферійні та вбудовані пристрої. В кінцевому підсумку це має «забезпечить клієнтам переваги для подальшого розвитку».

«Ми стоїмо на порозі найбільш значних змін в архітектурі та екосистемі x86 за останні десятиліття — з новими рівнями налаштування, сумісності та масштабованості, необхідні для задоволення поточних і майбутніх потреб клієнтів. Ми з гордістю підтримуємо AMD та членів-засновників цієї консультативної групи, коли ми створюємо майбутнє обчислювальної техніки, і ми глибоко вдячні за підтримку багатьох лідерів галузі», — каже Пет Гелсінгер, генеральний директор Intel.

«Створення x86 Ecosystem Advisory Group забезпечить продовження розвитку архітектури x86 як обчислювальної платформи, яку вибирають як розробники, так і клієнти. Ми раді об’єднати індустрію, щоб визначити напрямок майбутніх архітектурних удосконалень та продовжити неймовірний успіх x86 на десятиліття вперед», — зазначає Ліза Су, голова AMD.

Очікувані результати діяльності групи:

  • Розширення вибору для клієнтів та сумісність між обладнанням і програмним забезпеченням, покращення можливості використання переваг нових найсучасніших функцій
  • Спрощення архітектурних принципів для підвищення узгодженості програмного забезпечення та стандартизації інтерфейсів у продукції x86 від Intel та AMD.
  • Забезпечення більшої та ефективнішої інтеграції нових можливостей в операційні системи, фреймворки та програми.

Intel та AMD створили «Консультативну групу x86» — разом з виробниками комп'ютерів та програм

Серед засновників «Консультативної групи» — голови Broadcom, Dell, Google Cloud, Hewlett Packard, Lenovo, Microsoft, Oracle, Red Hat, а також Тім Свіні з Epic Games та засновник Linux Лінус Торвальдс.

Джерела: Intel, AMD

Intel та AMD створили «Консультативну групу x86» — разом з виробниками комп’ютерів та програм - Фото 3
Джерело матеріала
loader
loader