Китаю не вдасться приховати справжнього ставлення до війни Росії в Україні - посол США
Китаю не вдасться приховати справжнього ставлення до війни Росії в Україні - посол США

Китаю не вдасться приховати справжнього ставлення до війни Росії в Україні - посол США

Китай лише вдає своє «нейтральне» ставлення до війни в Україні, але насправді він зробив свій вибір на користь Кремля та надає конкретну підтримку агресору, яка підживлює його атаки проти мирних українських міст та позицій ЗСУ.

Про це сказала під час онлайн-брифінгу постійна представниця США при НАТО посол Джуліанн Сміт, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Китай робить усе можливе у своїх спробах переконати світ, що він здатний зберігати виключно нейтральний статус щодо війни в Україні. Але насправді Китай обрав свою сторону, перехиливши ваги в бік підтримки Росії в її війні в Україні», - зауважила посол.

Вона підкреслила, що КНР надає Росії великий список компонентів подвійного призначення, які дозволяють росіянам продовжувати атаки на Україну. У цьому зв’язку постпред США наголосила, що Сполучені Штати разом із союзниками й партнерами продовжать викривати реальну позицію Китаю та його підтримку агресії РФ проти України.

Крім того, підкреслила Сміт, США стурбовані роллю Північної Кореї, яка надає Росії ракети та боєприпаси у великій кількості. Це також є критично важливо для Москви щодо її здатності продовжувати війну проти України.

«Тож ми надалі переслідуватимемо компанії й будь-кого, хто має причетність до транзиту цих поставок. Ми використаємо всі наявні в нашому розпорядженні інструменти, щоб викрити ці дії та покласти їм край», - підкреслила представниця адміністрації США.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Китай заявив про готовність підтримувати взаємовигідне співробітництво з Україною. Причому в Пекіні продовжили називати «українською кризою» війну, розв’язану РФ проти України.

Фото: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Теги за темою
США Китай
Джерело матеріала
loader
loader