На фронті загинув гандболіст Роман Заєць
На фронті загинув гандболіст Роман Заєць

На фронті загинув гандболіст Роман Заєць

На війні з російськими загарбниками загинув гандболіст, гравець команди «СКА-Львів» Роман Заєць.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту.

«Війна знову забрала молоде життя. Захищаючи Україну від російських окупантів, 27 вересня 2024 року на Донеччині загинув Роман Заєць – талановитий гандболіст, гравець команди «СКА-Львів» та випускник факультету педагогічної освіти Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського», - йдеться в повідомленні.

На фронті загинув гандболіст Роман Заєць - Фото 1

Як зауважили в комітеті, Роман народився 2 вересня 1995 року. Він розпочав свою спортивну кар'єру у Броварському вищому училищі фізичної культури, а згодом продовжив навчання на кафедрі спортивних та рекреаційних ігор у Львові, обравши гандбол. Його спортивні досягнення – це не лише численні перемоги на Універсіадах, а й відданість грі, яка залишила слід у серцях багатьох.

Після початку повномасштабної війни Роман доєднався до лав Збройних сил України, пройшов навчання у Німеччині та служив у складі 5-ї окремої штурмової Київської бригади. Він брав участь у боях під Лисичанськом, Сіверськом, Вуглегірськом, Бахмутом та на інших гарячих точках.

«Роман був не лише видатним спортсменом, а й справжнім патріотом, який до останнього подиху захищав Україну. Його самовідданість і життєвий шлях залишаться прикладом для майбутніх поколінь», - додали у комітеті молоді і спорту.

Як повідомляв Укрінформ, під час виконання спеціального завдання на території Курської області 12 вересня загинув чемпіон України зі змішаних єдиноборств ММА Назарій Гаврилець.

Теги за темою
війна
Джерело матеріала
loader
loader