ООН планує продовжити підтримку соціальних програм в Україні
ООН планує продовжити підтримку соціальних програм в Україні

ООН планує продовжити підтримку соціальних програм в Україні

Міністр соціальної політики Оксана Жолнович та гуманітарний координатор ООН в Україні Матіас Шмале обговорили подальшу співпрацю у соціальній сфері.

Про це повідомила пресслужба Мінсоцполітики, передає Укрінформ.

«Для нас пріоритетом було, є і буде створення ефективної системи соціального захисту, в центрі якої люди, що потребують підтримки. Наразі ми фіналізуємо стратегію розвитку соціальних послуг, що дозволить підвищити їх якість та доступність. Запровадження ринку соціальних послуг і уніфікація стандартів їх надання допоможе не лише швидко реагувати на потреби громадян, а й створити чіткий алгоритм взаємодії між державою та постачальниками послуг. Наше завдання – зробити цю систему гнучкою, інклюзивною та готовою до будь-яких викликів, і ми вдячні за те, що ООН готова до цього процесу долучитися», – зазначила Жолнович.

Шмале запевнив, що ООН має намір і надалі активно підтримувати уряд України у підвищенні ефективності реалізації соціальних програм та реагуванні на гуманітарні виклики. Він наголосив на важливості визначення чітких стратегічних пріоритетів у сфері соціальної політики, що забезпечуватимуть сталість рішень і довгострокову підтримку населення. Це дозволить ефективніше розподіляти ресурси та гарантувати, що допомога досягатиме тих, хто її потребує найбільше.

Учасники зустрічі також акцентували увагу на результатах, реалізованих завдяки спільним зусиллям.

Так, за підтримки Всесвітньої продовольчої програми ООН 420 тис. пенсіонерів у зоні бойових дій отримали додаткову грошову допомогу загальною сумою понад 2 млрд грн. Понад 320 тис. осіб з інвалідністю з дитинства та дітей з інвалідністю отримали допомогу на суму 830 млн грн.

Торік Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) забезпечило виплати на тверде паливо протягом зимового періоду, підтримка буде і в цьогорічний осінньо-зимовий сезон.

Окрім цього, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) виділив понад 460 млн грн для підтримки малозабезпечених багатодітних сімей та родин із дітьми з інвалідністю, які мешкають у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій та Харківській областях. Надано також підтримку сім’ям, які проживають на територіях, що підлягають обов’язковій евакуації, та тим, хто постраждав від обстрілів ворога.

Завдяки підтримці ООН до співпраці було залучено партнерські організації, зокрема це недержавні постачальники соціальних послуг (для забезпечення підтриманого проживання осіб з інвалідністю та людей похилого віку серед ВПО).

Як повідомлялося, Програма розвитку ООН (ПРООН) передала Україні 10 обладнаних авто для підтримки системи соціальних послуг та охорони здоров’я у прифронтових громадах.

Фото: Мінреінтеграції

Теги за темою
війна ООН
Джерело матеріала