Підозри за сексуальне насильство отримали 55 військових РФ
Підозри за сексуальне насильство отримали 55 військових РФ

Підозри за сексуальне насильство отримали 55 військових РФ


Щодо 34 військових РФ справи вже направлені до суду, а пʼять – отримали вироки. Всі процедури відбуваються в режимі in absentia – за відсутності обвинувачених.

Повідомлено про підозру 55 російським військовим щодо сексуального насильства, вчиненого в Україні. Про повідомила керівниця Координаційного центру підтримки потерпілих і свідків Офісу генерального прокурора України Вероніка Плотнікова це під час брифінгу у

За її словами, щодо 34 військових РФ справи вже направлені до суду, а пʼять – отримали вироки.

Плотнікова додала, що всі ці процедури відбуваються в режимі in absentia, за відсутності обвинувачених, оскільки наразі нема змоги отримати доступ до російських військових.

Раніше повідомлялося, що українські правоохоронці задокументували понад 300 випадків сексуального насильства з боку російських військових щодо жінок, чоловіків і неповнолітніх.

Нагадаємо, військовослужбовця РФ визнано винними у порушенні законів та звичаїв війни, суд призначив йому покарання у виді 11 років позбавлення волі. Він неодноразово вчиняв дії сексуального характеру стосовно жительки Херсонщини, погрожуючи розправою їй та її малолітньому синові.



Теги за темою
військові
Джерело матеріала
loader
loader