Порушив "канони" і здивував усіх: дизайнер у несподіваний спосіб переобладнав маленьку вітальню
Порушив "канони" і здивував усіх: дизайнер у несподіваний спосіб переобладнав маленьку вітальню

Порушив "канони" і здивував усіх: дизайнер у несподіваний спосіб переобладнав маленьку вітальню

Є кілька перевірених правил дизайну інтер’єру, яких всі експерти прагнуть дотримуватися. Дрю Майкл Скот, у несподіваний спосіб оформивши свою маленьку кімнату, змусив дизайнерів переосмислити три, здавалося, б "канонічні" правила щодо облаштування невеликих просторів, повідомляє Homes and gardens.

Чи справді слід уникати темних кольорів у маленькій кімнаті

Дизайнерам інтер’єру часто задають питання, які кольори роблять маленьку кімнату більшою, і найпоширеніша відповідь – світлі та яскраві відтінки. Тим часом Дрю вирішив занурити свою кімнату у темно-зелений колір з матовим покриттям. Замість того, щоб звужувати простір, цей відтінок, навпаки, підкреслює його масштаб, створюючи затишну і захищену атмосферу. "Оскільки кімната була добре освітлена та з’єднана з приміщенням у нейтральних тонах, я знав, що хочу використовувати сміливий колір стін", – сказав дизайнер.

дизайн вітальні

Фото Drew Michael Scott

Чи справді, що маленька кімната і великі меблі непоєднувані

Щоб максимально ефективно використовувати маленьку кімнату, зазвичай експерти рекомендують не наповнювати простір великими та громіздкими меблями й декором.
Проте Дрю заповнив свою маленьку вітальню великим диваном, двома яскравими кріслами, багатьма табуретками та бічними столиками. Він чудово зумів довести, що, якщо зробити все правильно, великі предмети можуть зробити простір більш просторим.

Насправді багато маленьких меблів розміром з ляльковий будиночок можуть створити враження захаращеності кімнати, тому постарайтеся використовувати кожен сантиметр вашого простору для розміщення найбільших предметів, які ви можете знайти для цієї кімнати.

дизайнер

Фото Drew Michael Scott

Темні стелі у маленькій кімнаті будуть висмоктувати все світло: чи це так

Ідея покрити всі стіни та стелю кольоровою фарбою, щоб зробити кімнату більш просторою і повітряною, полягає в тому, що вона розмиває межу, де зустрічаються стіни та стеля, тому стіни здаються безперервними і створюють ілюзію трохи більшого простору.

Подібний ефект досягається завдяки темному дерев'яному панно на стелі в затишній кімнаті Дрю, яке уникає різких ліній, які приносить традиційна біла стеля.

Використання такого глибокого смарагдового зеленого кольору в поєднанні з ще більш насиченою стелею та великою кількістю меблів, накопичених у цій маленькій затишній кімнаті в домі Дрю, вражає. Відмовившись від надійних дизайнерських правил, Дрю створив простір, який точно не здається маленьким, а навпаки, затишним, розкішним і справді крутим.

дизайн

Фото Drew Michael Scott

Джерело матеріала
loader
loader