Prada представили новий костюм астронавта для місії на Місяць
Prada представили новий костюм астронавта для місії на Місяць

Prada представили новий костюм астронавта для місії на Місяць

Італійський люксовий бренд Prada та американський стартап Axiom Space представили в середу дизайн скафандра, який буде використаний для місії NASA Artemis 3 на Місяць, запланованої на 2026 рік.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Новий скафандр отримав назву Axiom Extravehicular Mobility Unit (AxEMU) і був представлений на Міжнародному астронавтичному конгресі в Мілані.

Фото: Prada

За своїм зовнішнім виглядом скафандр не надто відрізняється від того, що носять астронавти: це звичний об'ємний білий скафандр з додаванням червоної обробки та сірих латок на колінах і ліктях.

Скафандр був розроблений таким чином, щоб витримувати екстремальні температури на південному полюсі Місяця і найнижчі температури в постійно затінених районах упродовж щонайменше двох годин, йдеться у спільній заяві двох компаній.

Prada представили новий костюм астронавта для місії на Місяць - Фото 1

Фото: Prada

Астронавти зможуть здійснювати виходи у відкритий космос щонайменше на вісім годин.

AxEMU вже пройшов широке тестування, зокрема під водою, для імітації місячного середовища. За даними обох компаній, він наближається до фінальної стадії розробки.

Планується, що місія Artemis 3 стане першою висадкою астронавтів на Місяць з часів «Аполлона-17» у 1972 році.

З розвитком космічної та туристичної галузей розкішні бренди вивчають можливості партнерства. Так, минулого місяця французький будинок моди Pierre Cardin представив тренувальний костюм астронавта, який буде використовуватися в центрі Європейського космічного агентства в Кельні.

Як повідомляв Укрінформ, місія NASA Artemis («Артеміда») була запланована на 2025 рік, але згодом її перенесли до вересня 2026 року. Головною причиною відкладення місії називають затримки компанії SpaceX із розробки Starship – гігантської ракетно-космічної системи, яка має доправити астронавтів з місячної орбіти на південний полюс природного супутника. Крім того, необхідно вирішити питання доставки необхідної кількості палива для польоту на Місяць.

Перше фото: Keystone

Фото: Prada

Теги за темою
Космос NASA
Джерело матеріала
loader