Російські активи фінансують виробництво української зброї - військовий оглядач
Російські активи фінансують виробництво української зброї - військовий оглядач

Російські активи фінансують виробництво української зброї - військовий оглядач

Виробництво української зброї фінансується, зокрема, за рахунок дивідендів від заморожених російських активів.

Це пов’язано з кількома причинами, заявив в ефірі телеканалу FREEДОМ військовий оглядач Денис Попович.

"Йдеться про використання російських активів, які зараз перебувають під режимом санкцій у Європейському Союзі. Більша частина таких активів розміщена саме на території ЄС, менша частина — у США. І коштом прибутку від цих активів пропонується фінансувати український ВПК, інвестувати в нього. Тобто ми чули, що Данія, Франція, Естонія планують інвестувати у виробництво української зброї. Тепер же йдеться про масштаби Євросоюзу", — пояснив Попович.

Така допомога пов’язана з тим, що зростає виробництво українського військово-промислового комплексу, проте Україна не має грошей для того, щоб завантажити його замовленнями належним чином.

Друга причина інвестицій в український ВПК полягає в тому, що Європа не змогла розігнати свій ВПК до тих темпів виробництва, які необхідні для забезпечення фронту в Україні.

"Але там це складніше зробити, тому що потрібно переконувати власників військових заводів, чому вони повинні працювати 24/7, коли, загалом-то, війна на території Євросоюзу не йде. Бюрократія, складнощі та все інше. Тому вирішили вкладати гроші в український ВПК, який розганяється і може швидше забезпечити фронт усім необхідним", — зазначив Попович.

Наявні виробничі потужності країн Європейського Союзу також продовжать свою роботу на користь України.

"Ми знаємо, що в Чехії заводи ремонтують бронетехніку. Країни Балтії надають відповідні послуги. Також країни Балтії передають безпілотники в розпорядження Збройних сил України. Тобто кооперація буде досить широка", — продовжив експерт.

Програма розвитку українського ВПК у кооперації з виробниками озброєння в Євросоюзі дасть змогу перейти українським виробникам на стандарти НАТО.

"Це ж інтеграція українського ВПК у відповідні процеси на Європейському континенті. Тут і стандарти НАТО, тут і відповідні стандарти виробництва. Плюс ВПК — це ж не тільки продукція, яку ми маємо на виході. Це і модернізація верстатів, обладнання, програмного забезпечення, технологічних процесів, це і вдосконалення навичок персоналу. Тобто це велика програма з широкої модернізації роботи українського ВПК", — розповів Попович.

Джерело матеріала
loader
loader