СБУ викрила зрадника, який коригував ракетно-дронові удари по оборонцях Харкова
СБУ викрила зрадника, який коригував ракетно-дронові удари по оборонцях Харкова

СБУ викрила зрадника, який коригував ракетно-дронові удари по оборонцях Харкова

Служба безпеки затримала у Харкові ще одного агента фсб. Ним виявився 33-річний будівельник, який коригував удари росіян по українських військах, що обороняють місто. Про це повідомили в пресцентрі СБУ.

Під загрозою вогневого ураження були місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки Сил оборони в обласному центрі та прилеглих територіях.

Для наведення російських ракет в «обхід» ППО агент намагався виявити й передати окупантам локації зенітно-ракетних комплексів та радіолокаційних станцій ЗСУ.

Щоб встановити координати військових об’єктів зрадник обходив місцевість, де приховано фіксував розташування потенційних цілей.

Отримані відомості він месенджером передавав своєму російському куратору у вигляді фото- і відеофайлів з детальним описом.

Додатково зловмисник відстежував наслідки повітряних атак росії на Харків. Для цього він отримував від фсб координати можливих «прильотів», а потім проводив там дорозвідку.

Співробітники СБУ затримали агента, коли він виконував нове завдання від фсб. На місці події у нього вилучено мобільний телефон із доказами роботи на ворога.

Слідчі Служби безпеки повідомили агенту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Джерело матеріала
loader