«Топпосадовиць» окупаційної адміністрації РФ на Луганщині судитимуть як колаборанток
«Топпосадовиць» окупаційної адміністрації РФ на Луганщині судитимуть як колаборанток

«Топпосадовиць» окупаційної адміністрації РФ на Луганщині судитимуть як колаборанток

За матеріалами СБУ судитимуть топчиновниць окупаційної влади на Луганщині.

Про це йдеться у повідомленні 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, передає Укрінформ.

Слідчі СБУ зібрали докази злочинної діяльності «топпосадовиць» окупаційної адміністрації РФ на Луганщині – «віцепрем’єрки» та однієї з очільниць т.зв. «виборчої комісії ЛНР». Встановлено, що у 2014 р. чиновниця Луганської міськради Світлана Малахова перейшла на бік окупантів і отримала в незаконному «уряді ЛНР» посаду «міністра праці та соціальної політики».

«Топпосадовиць» окупаційної адміністрації РФ на Луганщині судитимуть як колаборанток - Фото 1

У 2023 році ватажок угруповання «ЛНР» призначив зрадницю «заступником голови уряду». Наразі вона продовжує «урядову діяльність» щодо інтеграції підконтрольної ворогу території в систему управління держави-агресора.

Друга колаборантка, Катерина Терещенко, також почала співпрацю з ворогом у 2014 році – спочатку в адміністративних структурах окупаційної влади, потім – на посаді «секретаря виборчої комісії ЛНР».

Цей незаконний орган створений для організації, підготовки та проведення окупаційних «референдумів» та «виборів». «Виборча комісія ЛНР» діє за безпосереднього керівництва ЦВК РФ та представників адміністрації президента РФ.

Зловмисниці обвинувачуються в колабораційній діяльності за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до 10 років позбавлення волі. Матеріали завершених кримінальних проваджень скеровано до суду.

Фігуранток оголошено у розшук.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ оголосила у розшук зрадників, які керують підрозділами «правоохоронців» на тимчасово окупованій Луганщині.

Теги за темою
СБУ Луганщина
Джерело матеріала
loader
loader