У Миколаєві презентували виставку фантазійних картин за мотивами таврійського розпису
У Миколаєві презентували виставку фантазійних картин за мотивами таврійського розпису

У Миколаєві презентували виставку фантазійних картин за мотивами таврійського розпису

У Миколаєві презентували персональну виставку фантазійних картин за мотивами таврійського розпису художниці культурно-мистецької асоціації «Арт-спокуса» Оксани Давидової «Зоряні сни».

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила організаторка заходу, голова ГО «Культурно-мистецька асоціація «Арт-спокуса», заслужена працівниця культури України Валентина Кривцова.

"У Центральній міській бібліотеці ім. М. Л. Кропивницького розпочала роботу персональна виставка художниці культурно-мистецької асоціації «Арт-спокуса» Оксани Давидової «Зоряні сни». Представлена експозиція – своєрідний творчий мікс сучасного фентезі та кольорової графіки за мотивами таврійського розпису", - зазначила Кривцова.

У Миколаєві презентували виставку фантазійних картин за мотивами таврійського розпису - Фото 1

За її словами, для своєї персональної виставки «Зоряні сни» авторка створила серію фантазійних картин, які запрошують глядачів у мандри по зоряному небу – від ночі сновидінь і аж до самого ранку.

Творчою особливістю Оксани Давидової стало саме захоплення синьоокою «таврійкою». Художниця має свій особливий стиль і створює декоративні панно у техніці кольорової графіки. Її роботи наповнені низкою знакових символів, які яскраво розповідають легенди нашого південного краю.

У Миколаєві презентували виставку фантазійних картин за мотивами таврійського розпису - Фото 2 У Миколаєві презентували виставку фантазійних картин за мотивами таврійського розпису / Фото надані Валентиною Кривцовою

Оксана Давидова народилася в 1983 році в Миколаєві. Закінчила дитячу художню школу. Навчалася у Миколаївському національному університеті імені Сухомлинського за фахом «Вчитель англійської мови та зарубіжної літератури», у Комп’ютерній академії, де захопилася графічним дизайном.

Вона опанувала техніки малюнку, графіки та живопису. У 2014 році захопилася мистецтвом фотографії. На її світлинах відображена краса рослинного та тваринного світу, але улюбленим жанром став натюрморт.

Художниця бере участь у всеукраїнських благодійних акціях та аукціонах, обласних і міських виставках, організовує майстер-класи з графіки для дорослих.

Таврійський розпис - напрямок образотворчого мистецтва, сформований на Кінбурнській косі (Миколаївщина) як засіб декору екстер'єру житлових будинків. Ним розписували хати, де в образах та символах кодували щасливу долю їх власникам, розповідали про мрії, наповнювали оберегами.

Як повідомлялося, у Миколаєві презентували виставку майстрині Тетяни Веремієнко з творчого циклу «Берегині України», на якій представлено роботи у техніці квілінг – філігранного мистецтва, яке вражає уяву.

Теги за темою
Миколаїв
Джерело матеріала
loader
loader