Укренерго відсторонило посадовця, котрий виправдовував агресію РФ
Укренерго відсторонило посадовця, котрий виправдовував агресію РФ

Укренерго відсторонило посадовця, котрий виправдовував агресію РФ


Як інформують джерела у правоохоронних органах, посадовець підтримував воєнні злочини росіян та заперечував державність України.

У НЕК Укренерго , що з 14 жовтня відсторонило від виконання посадових обов’язків співробітника, стосовно якого СБУ розпочала кримінальне провадження за ч. 3 статті №436-2 Кримінального кодексу України – “виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників”. 

У компанії запевнили, що забезпечують максимальну співпрацю зі слідством. Також створена внутрішня комісія для здійснення службової перевірки.

“Будь-які прояви виправдовування російської агресії для колективу Укренерго є неприйнятними. Особливо, з урахуванням того, що від атак окупантів на робочих місцях загинули 9 наших співробітників, а ще 11 – полягли на фронті, зі зброєю в руках”, – додали у повідомленні.

Своєю чергою, журналіст Андрій Цаплієнко , що мова про Олега Грибенка, – одного з керівників департаменту безпеки Укренерго, який відповідав за охорону стратегічно важливих об’єктів Об’єднаної енергосистеми України.

Укренерго відсторонило посадовця, котрий виправдовував агресію РФ - Фото 1
 
 

Як інформують джерела у правоохоронних органах, він підтримував воєнні злочини росіян та заперечував державність України. Посадовець вихваляв кремлівський режим, масові вбивства українців і ставив під сумнів існування держави Україна.

Нагадаємо, Служба безпеки України задокументувала підривну діяльність посадовця НЕК Укренерго, який виправдовував збройну агресію Росії та заперечував державність України.

Раніше Служба безпеки запобігла втечі до Росії агентки ФСБ, яка шпигувала на Донеччині. Фігурантка здавала окупантам локації українських військ на Покровському напрямку.

Також у Сумах затримано агента ФСБ. Ним виявився 22-річний уродженець Херсонщини, який готував російські удари по Силах оборони, що знаходяться поблизу району проведення Курської операції.



Теги за темою
СБУ розслідування
Джерело матеріала
loader
loader