Ferrari представила новий суперкар F80
Ferrari представила новий суперкар F80

Ferrari представила новий суперкар F80

Італійська компанія Ferrari презентувала новий суперкар під назвою F80. Автомобіль буде виготовлений лімітованим тиражем всього 799 екземплярів та поповнить пантеон знаменитих моделей бренду, таких як GTO, F40 та LaFerrari.

Ferrari представила новий суперкар F80 - Фото 1

Суперкари Ferrari завжди використовували найкращі двигуни зі світу автоспорту. У випадку з культовими GTO та F40 це були мотори V8 зі світу Формули-1. Сьогодні в “Королівських перегонах” та в чемпіонаті світу з перегонів на витривалість (WEC) силові установки складаються з турбодвигунів V6, з’єднаних з гібридною системою 800 В. Своєю чергою F80 отримав силовий агрегат, який концептуально схожий на Ferrari 499P, який використовується на боліді. дві перемоги поспіль у легендарному марафоні “24 години Ле-Мана”. Крім того, вперше на автомобілі компанії застосували електричний турбонагнітач (e-turbo), який дозволяє забезпечити наддув за будь-яких оборотів мотора.

Ferrari представила новий суперкар F80 - Фото 2

Основу силового агрегату новинки становить бензиновий V6 з кутом розвалу блоків 120 градусів та “сухим” картером. Об’єм новинки – 2992 см3. Він розвиває потужність 900 к.с. при 8750 об/хв, а момент, що крутить, 850 Нм досягається при 5550 об/хв. Це найефективніший двигун за історію марки за показником літрової потужності – з 1 л вдалося “зняти” 300 к.с.

Ferrari представила новий суперкар F80 - Фото 3

Три електромотори (2 – спереду, 1 – ззаду) додають в актив силового агрегату ще 300 “конячок”. Реалізувати потенціал силового агрегату допомагає 8-ступенева роботизована коробка з подвійним зчепленням F1 DCT.

Ferrari представила новий суперкар F80 - Фото 4

За допомогою тумблера eManettino на багатофункціональному кермі пілот боліда може вибирати між трьома режимами Hybrid, Performance та Qualify. Режиму eDrive, який доступний для суперкарів SF90 Stradale і 296 GTB, – ні, оскільки F80 не може рухатися на електротязі.

Ferrari представила новий суперкар F80 - Фото 5

Базовий режим Hybrid активується автоматично та забезпечує найбільш ефективний драйв та оптимальну роботу гібридного силового агрегату. При переході в режим Performance суперкар дозволяє отримати насолоду від драйву, але система не дозволить розрядити батарею нижче 70% місткості. У найбільш екстремальному режимі Qualify можна досягти максимальної віддачі силового агрегату. Максимальна швидкість обмежена електронікою на позначці 350 км/год, а розгін до першої сотні у суперкара займає всього 2,15 с.

Ferrari представила новий суперкар F80 - Фото 6

Аеродинаміка відіграє ключову роль конструкції F80. Для максимальної ефективності новинка отримала активне заднє крило, задній дифузор, плоске днище, переднє крило-триплан та повітропровід S-Duct. Разом вони дозволяють генерувати 1000 кг (!) притискної сили на швидкості 250 км/год. Цей результат ще більше посилюється завдяки активній підвісці, яка сприяє створенню “граунд-ефекту”. Характеристики також суттєво покращуються завдяки повному приводу та нових карбоно-керамічних гальм CCM-R Plus.

Ferrari представила новий суперкар F80 - Фото 7

Спеціально для новинки компанія Michelin підготувала два комплекти шин – Pilot Sport Cup2 та Pilot Sport Cup2R розмірністю 285/30 R20 спереду та 345/30 R21 – ззаду. Перші призначені для повсякденної експлуатації, а другі для треків.

Ferrari представила новий суперкар F80 - Фото 8

Забезпечити безпеку пілоту та його єдиному супутнику допоможуть численні системи допомоги ADAS, включаючи Adaptive Cruise Control з функцією Stop&Go, Automatic Emergency Brake, Lane Departure Warning, Lane Keeping Assist, Automatic High Beam, Traffic Sign Recognition, а також функція контролю за станом.

Джерело матеріала
loader