Як продовжити час роботи Android-смартфона: 8 перевірених способів
Як продовжити час роботи Android-смартфона: 8 перевірених способів

Як продовжити час роботи Android-смартфона: 8 перевірених способів

Навіть у спеціалізованих смартфонах акумулятор рідко тримає навіть кілька діб. Про флагмани відомих брендів тут навіть не йдеться, оскільки величезний функціонал і потужне залізо не дозволяю їм відпрацювати на одному заряді і дня. Деяким варіантом підвищення автономності є придбання пауербанку. Ми ж пропонуємо розглянути альтернативні варіанти підвищення робочого часу пристрою.

Зниження часу автовимкнення дисплея

Екран смартфона споживаємо багато енергії. Якщо ж він буде вимикатися швидше в режимі простою, акумулятор протягне довше. Для цього слід у налаштуваннях пристрою вибрати розділ “Дисплей” і виставити мінімальний показник у пункті “Тайм-аут екрана”.

Зменшення яскравості екрану

Максимальна яскравість дисплея зручна для очей. Однак найчастіше в цьому немає необхідності, тоді як зниження цього параметра дозволяє збільшити час роботи гаджета. Для цього слід відкрити шторку повідомлень, після чого встановити яскравість повзунком у потрібну позицію.

Відмова від постійно активного дисплея

Пристрої з OLED-екранами мають функціонал завжди активного дисплея. У такому режимі споживається небагато енергії, однак і на цьому можна заощадити, відключивши вказаний функціонал. Зробити це можна, перейшовши в налаштування та розділ «Дисплей», де слід вимкнути функцію Always-On Display.

Видалення непотрібного ПЗ

Програми, які ви не використовуєте, не тільки займають пам’ять телефону, але можуть працювати у фоновому режимі, розряджаючи батарею. Видалити таке програмне забезпечення можна через налаштування, звідки потрібно перейти в розділ «Програми», вибрати непотрібні програми та активувати їх деінсталяцію.

Видалення зайвих віджетів

Як і програми, віджети на екрані вимагають додаткової витрати заряду батареї. Якщо вони не потрібні або мало корисні, видаліть ці елементи через домашній екран.

Вимкнення віброрежиму

Вібрація смартфона супроводжується прискореною розрядкою АКБ. Вимикається ця функція шторку повідомлень, опустивши яку потрібно вибрати під розділ «Звуки та вібрація» та встановити потрібний режим.

Активація опції “Не турбувати” на ніч

Ночами смартфони використовуються дуже рідко. У цей час рекомендується активувати режим “Не турбувати”, який дозволить продовжити час роботи пристрою. Вмикається він у шторці повідомлень натисканням відповідної кнопки.

Використання режиму економної роботи АКБ

У цій ситуації максимально обмежуються всі фонові процеси, що позитивно позначається на автономності смартфона. Включається цей функціонал у налаштуваннях, а точніше, у підрозділі «Обслуговування пристрою» або «Акумулятор», де слід активувати режим енергозбереження.

Джерело матеріала
loader
loader