Юрій Мороз: В успіху юнацької збірної велика заслуга клубних тренерів
Юрій Мороз: В успіху юнацької збірної велика заслуга клубних тренерів

Юрій Мороз: В успіху юнацької збірної велика заслуга клубних тренерів

Юнацька збірна України з футболу (гравці не старші 2008 року народження) виконала завдання у першому кваліфікаційному раунді Євро-2025 (U17). «Синьо-жовті» посіли друге місце, що дозволило команді вийти до другого етапу відбору, який відбудеться навесні наступного року.

Як повідомляє пресслужба УАФ, нісля повернення команди з Бельгії, де проходили змагання, головний тренер українців Юрій Мороз підбив підсумки виступу команди, передає Укрінформ.

«Сподобалося те, що під  час поєдинків команда виявила характер. Програючи в дебюті збірній Косова (0:2), хлопці продемонстрували всі свої найкращі якості, не лише переломивши перебіг зустрічі, а й показавши змістовний футбол. Не можу не відзначити характер команди і в поєдинку з Казахстаном. Гра була складна. Суперник добре оборонявся, непогано тікав у контратаки, казахстанці створювали багато проблем. Однак терпіння і бажання допомогли збірній України досягти максимального результату. І зовсім трохи в нас не вийшло у матчі з бельгійцями. Тим не менш, наша команда заслуговує на найкращу похвалу. Хлопці молодці. І тут я хотів би подякувати тренерським штабам клубів, які готують футболістів для збірної. А вже в самій збірній ми намагаємося досягти  максимуму з того, що хлопці отримали у своїх командах.

Як ми готуватимемося до наступних матчів? Не хочеться забігати наперед, поки що можу сказати лише те, що в листопаді, під час дат УЄФА, планується проведення двох контрольних поєдинків зі збірною Хорватії. А далі буде обговорення планів на наступний рік…», - сказав Юрій Мороз.

Додамо, що навесні наступного року 28 учасників (по дві найкращі команди 14-ти груп першого етапу) в семи групах Ліги А боротимуться за сім путівок до фінального турніру, який улітку пройде в Албанії. Збірна господарів отримала перепустку на форум автоматично, хоча й візьме участь у кваліфікації.

Фото: uaf.ua.

Теги за темою
футбол Спорт Європа
Джерело матеріала
loader
loader