Ізраїль перевіряє інформацію про можливу загибель нового лідера ХАМАСу
Ізраїль перевіряє інформацію про можливу загибель нового лідера ХАМАСу

Ізраїль перевіряє інформацію про можливу загибель нового лідера ХАМАСу

Ізраїльські військові заявили в четвер, що перевіряють інформацію про можливе вбивство лідера ХАМАСу Ях'ї Сінвара після їхньої нещодавньої операції в секторі Гази, в результаті якої, за їхніми словами, було знищено трьох палестинських бойовиків.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

«На даному етапі особи терористів не можуть бути підтверджені», - йдеться в заяві військових.

У ній наголошується, що не було жодних ознак того, що в будівлі, де були вбиті троє бойовиків, знаходились ізраїльські заручники.

Бойовики ХАМАСутакож поки не коментують ситуацію.

Армійське радіо Ізраїлю повідомило, що інцидент стався під час цілеспрямованої наземної операції ЦАХАЛу в місті Рафах на півдні сектора Гази, під час якої ізраїльські війська вбили трьох бойовиків і забрали їхні тіла. У повідомленні говориться, що візуальні докази вказують на те, що одним з чоловіків, ймовірно, був Сінвар, і зараз проводяться тести ДНК. Ізраїль має зразки ДНК Сінвара, взяті під час його перебування в ізраїльській в'язниці.

Сінвар, головний організатор нападу на Ізраїль 7 жовтня 2023 року, який спровокував війну в Газі, відтоді очолює ізраїльський список розшукуваних осіб. Але він досі уникав виявлення, можливо, переховуючись у лабіринтах тунелів, які ХАМАС побудував під Газою. Раніше він був лідером ХАМАСу в секторі Гази, а після вбивства колишнього політичного лідера Ісмаїла Ханії в Тегерані в серпні цього року він був призначений загальним лідером бойовиків.

Як повідомляв Укрінформ, минулого місяця Ізраїль також ліквідував лідера підтримуваного Іраном руху «Хезболла» Хасана Насраллу в Бейруті, а також більшу частину вищого керівництва військового крила угруповання.

Фото: Yousef Masoud/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Теги за темою
Ізраїль
Джерело матеріала
loader