Керівник Хмельницької прокуратури спростував, що інвалідність мають майже всі його колеги - лише 48
Керівник Хмельницької прокуратури спростував, що інвалідність мають майже всі його колеги - лише 48

Керівник Хмельницької прокуратури спростував, що інвалідність мають майже всі його колеги - лише 48

Керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник відреагував на поширену в ЗМІ інформацію про інвалідність своїх колег та зазначив, що сам отримав групу у 2017 році.

Як передає Укрінформ, про це Олійник повідомив у Фейсбуці.

“У соцмережах набула розголосу інформація щодо інвалідності “майже усіх” прокурорів Хмельницької обласної прокуратури. Хочу прокоментувати зазначену інформацію, оскільки вона не в повній мірі відповідає дійсності. Чисельний склад прокуратури області складає 225 прокурорів. А інвалідність мають лише 48, тому стверджувати, що усяпрокуратура складається з осіб з інвалідністю, не є правильним. Більше того, інвалідність більшості працівників отримана не за останні роки”, - написав Олійник.

Керівник обласної прокуратури підтвердив, що теж має інвалідність внаслідок травми, отриманої у 2005 році на робочому місці під час вивчення матеріалів кримінального провадження.

“Групу отримав у 2017 році ще задовго до призначення на посаду. Хвороба не перешкоджає виконанню службових обов’язків. Питання про наявність групи розглядалось під час атестації комісією за участі представників громадськості і міжнародних організацій. Більше того, питання інвалідності прокурорів піднімалось народним депутатом Третьяковою Г.М. ще у 2020 році. Ініціатором був місцевий громадський активіст. Це питання було предметом дослідження у межах кримінального провадження, яке розслідувалося центральними правоохоронними органами держави”, - додав прокурор.

Як повідомляв Укрінформ, генпрокурор Андрій Костін підписав наказ про проведення службового розслідування після оприлюднення у ЗМІ інформації про те, що 50 прокурорів Хмельниччини впродовж останніх років отримали групи інвалідності.

Фото: Хмельницька обласна прокуратура

Джерело матеріала
loader