“Мають нести персональну відповідальність”: військовий — про зниження призовного віку і мобілізацію 19-річних
“Мають нести персональну відповідальність”: військовий — про зниження призовного віку і мобілізацію 19-річних

“Мають нести персональну відповідальність”: військовий — про зниження призовного віку і мобілізацію 19-річних

Чи варто знижувати призовний вік.

Молоді мобілізованіхлопці, з одного боку, мають кращу фізичну підготовку. Втім є інша категорія чоловіків, які мають “нести персональну відповідальність” зі зброєю в руках за події, які сьогодні відбуваються в Україні.

Таку думку висловив бойовий медик бригади “Азов” на позивний “Око” в ексклюзивному інтерв’ю TSN.ua.

“Я об’єктивно не знаю статистику по старших людях, які залишилися. На рахунок примусової мобілізації саме молодих, з одного боку, у них об’єктивно краща фізична підготовка. Але я ніколи не розумів, чому, якщо якийсь чоловік має дитину, це якось його виправдовує в очах його сім’ї, чому він не бере до рук зброї. Навпаки, якщо він має дитину, він вже має якесь продовження роду. На мою думку, якщо в нас достатньо людей старшого віку, 30+, частина провини на них є за те, що відбувається зараз. Я вважаю, що вони мають нести персональну відповідальність зі зброєю в руках”, — каже військовий.

За його словами, 18-20-річні хлопці, які закінчують школи, університети, йдуть на війну і гинуть, народилися вже в тій країні, яку успадкували від тих минулих поколінь. 

“Тому я вважаю, що однозначно молоде покоління має брати до рук зброю, але якщо ми говоримо про більш молоде покоління, я схиляюсь до того, що це можуть бути і старші люди, але повинні більш кваліфіковано підходити до їх підготовки. У випадку, якщо в них, наприклад, не дозволяють умови. Бо всі ми розуміємо, що деякі навчальні центри живуть по принципу якихось радянських затягів і вони там займаються бозна чим, вчаться марширувати, але не вміють поводитися зі зброєю”, — каже бойовий медик. 

На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: “Живемо в різних світах”! Бойовий медик “Азову” розкритикував цивільних українців

  • Скільки мобілізованих потрапляє на фронт: у Раді озвучили відсоток
  • Мобілізація жінок в Україні: експерт назвав сценарії служби
  • Мобілізація в Україні: як збільшити кількість добровольців — Коваленко
Джерело матеріала
loader
loader