MG анонсувала новий електрокрос ES5
MG анонсувала новий електрокрос ES5

MG анонсувала новий електрокрос ES5

Британський бренд MG, який входить до багатонаціональної родини китайського концерну SAIC, представив перші офіційні ілюстрації нового електрокросу MG ES5. Він прийде на зміну моделі ZS EV, яка, крім Піднебесної, пропонується в Європі, Великобританії та Австралії.

Кросовер MG ES5 розділить платформу MSP із хетчбеком MG4. Новинка стане більшою і витонченою за попередника. У компанії вирішили відокремити новий MG ZS з гібридним силовим агрегатом від його електричного аналога та дати йому власне ім’я та інший дизайн.

MG анонсувала новий електрокрос ES5 - Фото 1

ES5 отримав власне оформлення передньої частини кузова без звичного облицювання радіатора, що кардинально відрізняє його від моделей MG з двигуном внутрішнього згоряння. Повітрозабірники бампера нагадують родстер MG Cyberster, а розділені світлодіодні фари тонші та агресивніші. Задні ліхтарі на всю ширину нагадують споріднений MG4.

MG анонсувала новий електрокрос ES5 - Фото 2

Електричний позашляховик має довжину 4476 мм, що робить його на 162 мм довшим, ніж нинішній ZS EV. Колісну базу збільшили до 2730 мм, що дало змогу збільшити простір для задніх пасажирів.

MG анонсувала новий електрокрос ES5 - Фото 3

У мінімалістичному інтер’єрі увагу привертають спортивне кермо з асиметричним дизайном, цифрова панель приладів, великий сенсорний екран інфо-розважальної системи та плаваюча центральна консоль.

MG анонсувала новий електрокрос ES5 - Фото 4

Кросовер отримав один електродвигун на задній осі, який має у своєму активі 125 кВт/170 к.с. потужності та 250 Нм крутного моменту. У Китаї MG ZS пропонуватиметься з трьома варіантами надтонкого літій-залізо-фосфатного акумулятора, що виробляється спільним підприємством SAIC-CATL. Найбільша батарея місткістю 62,2 кВт-год забезпечить запас ходу до 525 км за циклом CLTC. Очікується, що MG ES5 дебютує на експортних ринках наступного року.

Джерело матеріала
loader
loader