МВС запрошує на роботу супровідників ветеранів рідних поранених захисників
МВС запрошує на роботу супровідників ветеранів рідних поранених захисників

МВС запрошує на роботу супровідників ветеранів рідних поранених захисників

Міністерство внутрішніх справ запрошує на роботу супровідників ветеранів рідних зниклих безвісти працівників МВС, а також рідних поранених захисників із системи міністерства.

Про це у телеефірі повідомив заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко, відповідаючи на запитання, як у МВС шукають цих супровідників ветеранів, передає кореспондент Укрінформу.

"У першу чергу ми послуговуємося принципом "рівний-рівному". Ми запрошуємо до такої роботи і рідних наших зниклих безвісти або тих, хто вже зазнав ушкоджень. Або навіть у нас є приклади того, що працюють рідні наших загиблих героїв. Також тим, хто повертається з фронту, ми пропонуємо роботу, якщо людина не може продовжувати службу безпосередньо на полі бою. Тому у першу чергу ми пропонуємо роботу таким співробітникам", - пояснив він.

За його словами, ці співробітники обов'язково проходять навчання з психологами.

"І ми розуміємо, що та кількість соціальних супровідників, недостатня і ніколи не буде достатньою. І вона не буде дорівнювати тій кількості співробітників і членів родин, які потребують допомоги й уваги, які є у нас сьогодні", - зазначив Тимченко.

Тому МВС максимально за допомогою цифровізації та діджиталізації створює всі необхідні умови, щоб їхній ветеран, авторизувавшись у кабінеті соцзахисту, зрозумів, яка послуга йому потрібна, зміг поставити запитання соціальному супровіднику і той відповів йому на це запитання та включився для надання тієї чи іншої послуги, яка буде обрана ветераном, пояснив заступник міністра.

Він підтвердив, що серед цих супровідників ветеранів є і жінки.

Також Тимченко поінформував, що МВС зараз спільно з ветеранами проводить роботу, щоб зрозуміти, як покращити і полегшити функціонування цього електронного кабінету соціального захисту, покращити його доступність і найголовніше - зробити його безпечним.

Як повідомляв Укрінформ, міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив, що у системі МВС вже є 580 супровідників ветеранів.

Фото з сайту armyinform.com.ua

Джерело матеріала
loader
loader