На Черкащині двоє чоловіків заробили на продажі гуманітарних авто понад ₴31 мільйон
На Черкащині двоє чоловіків заробили на продажі гуманітарних авто понад ₴31 мільйон

На Черкащині двоє чоловіків заробили на продажі гуманітарних авто понад ₴31 мільйон

У Смілі поліція затримала двох осіб, які, за інформацією слідства, заробили на продажі гуманітарних авто понад 31 млн гривень.

Про це поінформував Департамент комунікації Нацполіції України, передає Укрінформ.

"За даними слідства, 40 та 32-річні жителі Сміли налагодили схему завезення транспортних засобів як гуманітарну допомогу. Попри заборону продажу гумдопомоги, яку вони мали безоплатно передати ЗСУ, ділки продавали авто цивільним особам за готівку. Для цього "продавці" підшукували покупців, а також розміщували оголошення про готові авто до продажу на одній з інтернет-платформ", - зазначили у НПУ.

За даними слідства, за такою схемою фігуранти реалізували понад 190 автомобілів на загальну суму близько 31,5 млн грн.

Правоохоронці затримали двох фігурантів у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання ними 15 тисяч доларів за продаж трьох позашляховиків марок BMW X5, Mercedes ML 270 та VW Touran для ЗСУ.

На Черкащині двоє чоловіків заробили на продажі гуманітарних авто понад ₴31 мільйон - Фото 1

Слідчі Головного управління Нацполіції в Черкаській області під процесуальним керівництвом Черкаської обласної прокуратури повідомили затриманим чоловікам про підозру за ч. 3 ст. 201-2 (Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України.

Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи: одному – цілодобовий домашній арешт, іншому — тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 90 840 гривень.

На Черкащині двоє чоловіків заробили на продажі гуманітарних авто понад ₴31 мільйон - Фото 2

Цим чоловікам загрожує до семи років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком до трьох років та з конфіскацією майна.

Наразі триває досудове розслідування і поліцейські встановлюють інших осіб, які можуть бути причетними до незаконної схеми.

Як повідомлялося, у Полтаві правоохоронці затримали керівника благодійного фонду, який, за інформацією слідства, продав гуманітарних авто на понад 35 млн грн.

Теги за темою
поліція
Джерело матеріала
loader