Ізраїль заявив про ліквідацію лідера терористів ХАМАС Ях'ї Сінвара
Ізраїль заявив про ліквідацію лідера терористів ХАМАС Ях'ї Сінвара

Ізраїль заявив про ліквідацію лідера терористів ХАМАС Ях'ї Сінвара

Армія оборони Ізраїлю повідомила про ліквідацію лідера терористів ХАМАС Ях'ї Сінвара під час операції у Газі. Його смерть підтверджують і арабські джерела, пише Sky News.

В офіційній заяві ізраїльських військових йдеться, що особи трьох людей, убитих під час операції в секторі Газа, поки що не можуть бути підтверджені. Проте, ймовірно, одним із убитих був Сінвар, який є найвищим членом ХАМАС після вбивства Ісмаїла Ханії в липні.

При цьому, як повідомляє репортер Axios Барак Равід, троє ізраїльських чиновників підтвердили, що одне з трьох тіл належить лідеру ХАМАС. Це підтверджують і арабські урядовці. Наразі останки його тіла доставляють до лабораторії, щоб порівняти із ДНК, зібраною у Сінвара під час його багаторічного ув'язнення в ізраїльських в'язницях.

Пізніше у ЦАХАЛі (ізраїльській армії) розповіли, що солдат, який ліквідував Сінвара, є бійцем підрозділу Біслах 17 і проходить курс командирів. Місцеві ЗМІ зазначають, що Сінвар "імовірно" ховався під землею в мережі тунелів під Газою після вторгнення ХАМАСу до Ізраїлю.

  • У серпні Яхья Сінвар став новим політичним лідером ХАМАС після того, як попередній лідер Ісмаїл Ханія був убитий у своїй резиденції в Тегерані 31 липня.
  • В Ізраїлі вважають, що саме Сінвар був одним із організаторів атак ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня минулого року. А тому він був "метою номер один" ізраїльських військових.
Джерело матеріала
loader
loader