Перший трейлер серіалу «Дюна: Пророцтво» — Арракіс та піщані хробаки за 10 000 років до Пола Атріда
Перший трейлер серіалу «Дюна: Пророцтво» — Арракіс та піщані хробаки за 10 000 років до Пола Атріда

Перший трейлер серіалу «Дюна: Пророцтво» — Арракіс та піщані хробаки за 10 000 років до Пола Атріда

HBO нарешті назвав дату виходу та оприлюднив перший повноцінний трейлер серіалу «Дюна: Пророцтво» — приквелу до фільмів Дені Вільньова.

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! Перший трейлер серіалу «Дюна: Пророцтво» — Арракіс та піщані хробаки за 10 000 років до Пола Атріда - Фото 1

Дія серіалу розгортається за 10 000 років до подій «Дюни» і оповідає про становлення містичного ордену Бене Ґессерит під проводом сестер Харконнен — Валі (Емілі Вотсон) та Тули (Олівія Вільямс). Також серед акторського складу з’являються Марк Стронг (імператор Джавікко), Кріс Мейсон (майстер мечів Кейран Атрід), Джош Г’юстон (Костянтин Корріно), Джоді Мей (імператриця Наталія), Сара-Софі Буссніна (принцеса Інез) та Тревіс Фіммел (таємничий Дезмонд Гарт).

Френк Герберт написав загалом п’ять романів-сиквелів «Дюни» (перший з таких, «Месія», вже у роботі у Дені Вільньова), тоді як його син Браян разом з Кевіном Дж. Андерсоном після смерті письменника створили серію приквелів — зокрема й «Орден сестер Дюни», який ліг в основу серіалу «Дюна: Пророцтво».

До телевізійної версії книгу адаптували сценаристи Даян Адему-Джон, Лія Бенавідес, Джордан Голдберг і Карліто Родрігес, тоді як режисерами виступили Анна Фестер («Лу»), Джон Кемерон («Severance») і Річард Дж. Льюїс («Особливо небезпечний»). У серіалу довга і важка історія розробки, яка включає численні зміни шоуранерів та творче перезавантаження: в листопаді 2022 року Даян Адему-Джон припинила роботу як співавторка серіалу, але залишилась на посаді виконавчої продюсерки, а у 2023 році з проєкту пішли режисер Юган Ренк (серіал «Чорнобиль») та виконавиця однієї з головних ролей, акторка Ширлі Гендерсон. Зрештою шоуранеркою виступила Елісон Шапкер.

Серіал «Дюна: Пророцтво» дебютує на HBO з першим епізодом 17 листопада (ймовірно і на MegogoПерший трейлер серіалу «Дюна: Пророцтво» — Арракіс та піщані хробаки за 10 000 років до Пола Атріда - Фото 2Перший трейлер серіалу «Дюна: Пророцтво» — Арракіс та піщані хробаки за 10 000 років до Пола Атріда - Фото 3MEGOGO є ексклюзивним партнером Warner Bros. Discovery з показу серіалів HBO та Max в Україні з українською озвучкою) — решта з загалом шести виходитимуть щонеділі.

Джерело матеріала
loader