Письменник Станіслав Асєєв заявив, що звільняється зі Збройних сил України
Письменник Станіслав Асєєв заявив, що звільняється зі Збройних сил України

Письменник Станіслав Асєєв заявив, що звільняється зі Збройних сил України

Письменник і журналіст Станіслав Асєєв, який у 2024 році пішов добровольцем на фронт, звільняється зі Збройних сил України.

Про це він повідомив у коментарі Главкому.

За словами Асєєва, причина його рішення - розформування батальйону, в якому він служив, через втрати. Ті люди, які залишилися живими, будуть переведені до різних підрозділів у межах бригади, в якій служив журналіст.

Як зазначив Асєєв, він робив спроби залишитися служити, але до його прохань керівництво не дослухалося.

"Я спробував перевестися в ГУР. Пан Буданов написав листа до командувачу Сил Територіальної оборони, щоби мене відрядили (до ГУР). Але лист, скоріше за все, просто викинули у смітник і нікуди не перевели. Тож у мене був варіант продовжити служити незрозуміло з ким і під яким командуванням, або міг скористатися нормою закону і звільнитися із ЗСУ через те, що був у полоні", - зауважив Асєєв.

Письменнник також повідомив, що після звільнення із ЗСУ зосередиться на громадській діяльності.

"Посилюватиму напрям роботи свого фонду з пошуку російських воєнних злочинців (фонд "Ініціатива справедливості" (JIF). Нарешті, можливо, допишу книгу про свою службу, яку почав писати ще в окопах", - сказав Асєєв.

Як зазначається, звільнені з полону військовослужбовці можуть звільнитися зі служби, що передбачено ст. 26 Закону "Про військовий обов’язок і військову службу", зміни до якого набрали чинності 18 травня 2024 року.

Як повідомляв Укрінформ, у березні цього року письменник, правозахисник, колишній в’язень катівні "Ізоляція" у тимчасово окупованому Донецьку Асєєв мобілізувався до Збройних сил України.

У травні він був поранений на фронті під Очеретиним. У липні Асєєв отримав ще одне поранення.

Фото: Фейсбук Stanislav Aseyev

Теги за темою
Збройні сили України
Джерело матеріала
loader