Польща направить нові прикордонні підрозділи на кордон з Білоруссю
Польща направить нові прикордонні підрозділи на кордон з Білоруссю

Польща направить нові прикордонні підрозділи на кордон з Білоруссю

У другій половині наступного року на польсько-білоруському кордоні з'являться нові підрозділи Прикордонної служби, спеціально підготовлені для фізичного і безпосереднього захисту кордону.

Про це, як пише "Європейська правда" з посиланням на RMF FM, повідомив заступник голови Міністерства внутрішніх справ і адміністрації Польщі Чеслав Мрочек.

Мрочек нагадав, що закон про полегшення повернення до служби в поліції та прикордонній службі запровадив можливість контрактної служби в прикордонній службі.

Саме на цій основі мають бути створені нові загони, призначені для безпосередньої охорони кордону.

"Процес набору до цих загонів розпочнеться вже за кілька тижнів, після чого відбудеться навчання, а в другій половині наступного року тут, на кордоні, ми матимемо нові прикордонні загони, спеціально призначені для фізичного та безпосереднього захисту кордону", – сказав Мрочек.

Все це для того, додав він, щоб перекрити міграційний маршрут, організований злочинними угрупованнями за підтримки білоруських і російських спецслужб.

За даними джерел, Брюссель не ініціюватиме жодних каральних процедур проти Польщі, оскільки зараз в ЄС існує згода на дуже суворі заходи щодо міграції.

Джерело матеріала
loader
loader