Правоохоронця з Маріуполя, який перейшов на бік Росії, засудили до 14 років ув’язнення
Правоохоронця з Маріуполя, який перейшов на бік Росії, засудили до 14 років ув’язнення

Правоохоронця з Маріуполя, який перейшов на бік Росії, засудили до 14 років ув’язнення

До 14 років позбавлення волі за колабораціонізм засуджено «правоохоронця» так званого «управління державної служби охорони МВС ДНР» в тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Київської міської прокуратури 61-річного жителя міста Маріуполь визнано винним у колабораційній діяльності шляхом добровільного зайняття посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території.

Чоловіка засуджено до 14 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Також його позбавлено права упродовж 14 років обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування та правоохоронних органах України.

В прокуратурі зазначили, що обвинувачений до 2022 року обіймав посаду охоронця роти охорони об’єктів та публічної безпеки Маріупольського МВ УПО в Донецькій області НП України.

Після повномасштабного військового вторгнення РФ на територію України та захоплення Маріуполя він залишився на тимчасово окупованій території та добровільно погодився на пропозицію окупантів працювати у незаконному правоохоронному органі росіян.

Обвинувачений зайняв посаду охоронця в «управлінні державної служби охорони МВС ДНР».

Працюючи у незаконно створеному правоохоронному органі, чоловік активно підтримував збройну агресію РФ проти України.

Слухання справи у суді відбувалось у порядку спеціального судового провадження.

Як повідомляв Укрінформ, колаборантку, яка очолила окупаційну «адміністрацію» у Генічеську на ТОТ Херсонщини, заочно засудили до 10 років позбавлення волі.

Джерело матеріала
loader