Приквел «Голодних ігор» про Геймітча обіцяє «найсмертоносніші» змагання в серії та трагічну любовну історію
Приквел «Голодних ігор» про Геймітча обіцяє «найсмертоносніші» змагання в серії та трагічну любовну історію

Приквел «Голодних ігор» про Геймітча обіцяє «найсмертоносніші» змагання в серії та трагічну любовну історію

Майбутній фільм у франшизі «Голодних ігор» базуватиметься на новій книзі Сюзанни Колінз під назвою «Схід сонця на жнива» / Sunrise on the Reaping.

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! Приквел «Голодних ігор» про Геймітча обіцяє «найсмертоносніші» змагання в серії та трагічну любовну історію - Фото 1

Наразі авторка ще працює над романом, який є приквелом до «Голодних ігор», однак видала офіційний синопсис, який анонсує «найсмертоносніші» змагання в серії та трагічну любовну історію. В центрі сюжету — Геймітч Абернаті (наставник Катніс і Піта в оригінальній трилогії), а також його участь у 50-х змаганнях на виживання в Панемі.

Назва майбутньої книги — «Схід сонця на жнива» / Sunrise on the Reaping — це відсилання до назви дня церемонії відбору, під час якої називають молодих людей, що представлятимуть Дістрікти на змаганнях. 50-ювілейні «Голодні ігри» припадають на так звану «Quarter Quell», яка змінює правила змагань раз на 25 років і вимагає одразу по два учасники від району.

«”Схід сонця на жнива” знову перенесе нас у світ Панему — за 24 роки до подій Голодних ігор. З настанням дня 50-х щорічних змагань Дістрікти охоплює страх, бо цьогоріч з їхніх домівок візьмуть “вдвічі більше данини”», — йдеться у синопсисі.

Геймітч не надто переймається своїми шансами стати однією з жертв, а натомість зосереджений на своєму коханні.

«Коли називають ім’я Геймітча, всі його мрії руйнуються. Він відірваний від сім’ї та кохання, і відправлений до Капітолія разом із трьома іншими учасниками Дістрікту 12: подругою, яка йому, майже як сестра, нав’язливим диваком і найхоробрішою дівчиною району. Коли Ігри стартують, Геймітч розуміє, що його налаштовано на поразку, однак щось у середині змушує хлопця битися… і так, щоб про цю боротьбу дізнались далеко за межами смертоносної арени».

За даними Variety, Френсіс Лоуренс, який знімав усі частини «Голодних ігор» веде перемовини про режисуру. Тоді як актора, що зіграє головну роль, ще не оголошували — в усіх трьох фільмах Гейтмітча грав Вуді Гаррельсон.

Книга Коллінз має вийти у 2025 році, тоді як прем’єра екранізації в кінотеатрах попередньо запланована на 20 листопада 2026 року.

Кінофраншиза «Голодні ігри» зібрала понад $3,3 млрд у світовому прокаті, а фільм «Голодні ігри: У вогні» 2013 року став найкасовішим в серії із $865 млн. Перший приквел «Балада про співочих птахів і змій», який вийшов торік, показав скромніші результати, однак з огляду на бюджет у $100 млн все одно приніс прибутки Lionsgate, спонукавши студію задуматись про ще одну історію.

Теги за темою
Кіно
Джерело матеріала
loader