У Харкові затримали агента ФСБ, якого перекинули з Росії для коригування ударів по місту
У Харкові затримали агента ФСБ, якого перекинули з Росії для коригування ударів по місту

У Харкові затримали агента ФСБ, якого перекинули з Росії для коригування ударів по місту

Військова контррозвідка Служби безпеки України затримала в Харкові ще одного російського агента, який розвідував локації Сил оборони й намагався допомогти загарбникам у підготовці нової серії ударів по регіону.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Затриманим виявився 37-річний місцевий житель. Федеральна служба безпеки РФ завербувала зловмисника в Росії, де проживала його дружина і куди він утік на початку повномасштабної війни.

Встановлено, що за вказівкою співробітника ФСБ Коняхіна Євгенія Миколайовича у травні 2023 року агент повернувся до Харкова через треті країни та згодом взявся до виконання ворожих завдань.

У Харкові затримали агента ФСБ, якого перекинули з Росії для коригування ударів по місту - Фото 1

Основними цілями загарбників були військові полігони, де проходили навчання українські оборонці.

Розвідувальні вилазки фігурант здійснював під виглядом робочих поїздок, під час яких приховано фіксував локації оборонних об’єктів. Також він намагався «втемну» використовувати своїх знайомих, зокрема військових і волонтерів.

Прикриваючись товариськими розмовами, чоловік вивідував місця базування українських військ, їхню орієнтовну кількість і наявне озброєння.

СБУ завчасно викрила агента, задокументувала його злочинні дії та затримала в результаті спецоперації. Фігуранту оголосили підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України – державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану.

Підозрюваний перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, днями в Харкові затримали агента ФСБ РФ, який коригував ракетно-дронові удари по підрозділах Сил оборони, котрі захищають місто. Зловмисник намагався виявити та передати росіянам, зокрема, локації зенітно-ракетних комплексів і радіолокаційних станцій Збройних сил України.

Теги за темою
Росія війна СБУ Харків
Джерело матеріала
loader